Welkom

15-01-2021
Bericht van het bestuur

Openings-treffen 2021 gaat NIET door.

Door de regels van de overheid hebben wij ook dit jaar besloten om geen Openings-treffen te geven in het voorjaar.

Het bestuur van de Camperclub

15-01-2021

Het afgelopen jaar zijn mede vanwege de coronacrisis een recordaantal van 2.400 campers verkocht. Dat vertaalt zich naar topdrukte voor stallingen. Bedrijven melden een flinke vraag naar stalling, ook in het huidige laagseizoen.

“We zien al maanden een enorme vraag naar stalling”, zegt Taco Smit van Buikema Stalling en Onderhoud in Kampen. “Normaal gesproken daalt het aantal aanvragen rond september, maar tot nu toe krijgen we nog elke dag vier à vijf aanvragen. Dat is absurd voor de tijd van het jaar.” De wachtlijst bij Buikema, waar drieduizend campers, caravans of boten gestald kunnen worden, is daardoor flink langer geworden.

Buikema is net als negen andere stallingen verspreid over Zuid-Holland, Noord-Holland en Overijssel aangesloten bij het samenwerkingsverband Topstallingen. Volgens Smit is het beeld bij de andere bedrijven niet anders. Ook zij hebben met een enorme toename van het aantal aanvragen en telefoontjes te maken. De tien stallingen zijn samen goed voor ongeveer vijftienduizend campers en/of caravans.

Het aantal kampeerauto’s in Nederland is de afgelopen vijf jaar met zo’n 50 procent toegenomen tot 140.000 stuks.

‘Veel kleine stallingen zijn gestopt’

Bij Stalling31, een verzamelsite voor stallingslocaties in Nederland, hebben ze eveneens een groter aantal aanvragen voor plekken binnengekregen, waardoor 22 van de 39 aangesloten locaties verspreid over Nederland inmiddels vol zitten.

“Dat er nu meer stallingen bezet zijn, komt puur doordat er meer campers aangeschaft zijn”, zo vertelt een medewerker. Volgens hem staan niet genoeg mensen stil bij het gegeven dat stallingsruimte na aanschaf van een camper niet vanzelfsprekend is.

Toch is het volgens Smit niet alleen dringen geblazen vanwege de coronacrisis. Wet-en regelgeving maken het voor particulieren minder aantrekkelijk om stallingsruimte aan te bieden, omdat niet altijd duidelijk is of er bij de inkomsten sprake is van winst uit onderneming of van een resultaat uit overige werkzaamheden. Hierdoor zijn veel kleine stallingen gestopt.

NU.nl

14-01-2021
Facebook bericht
Goedenavond allemaal.
Wij constateerden vandaag dat er opeens andere kentekenplaten op onze camper zitten… 😳 Dat moet hier in de straat gebeurd zijn, hij staat even vlakbij huis. Wij vinden het zeer bizar.
Aangifte is gedaan.
13-01-2021
Wie kent de eigenaar van deze Opel Blitz oldtimer camper die sinds 10 juli 2020 eigendom is van een nieuwe gelukkige eigenaar. 
De camper is op 31 juli gesignaleerd op een parkeerplaats langs het Veerse Meer.
Kenteken TK-82-LJ
 
 
Mijn vader heeft deze camper in 1986 gebouwd en ca 15 jaar later verkocht. Hij heeft nog foto’s van de bouw van de camper die hij graag wil delen met de nieuwe eigenaar. Hij is blij en trots dat ie nog steeds rond rijdt. 👍
13-01-2021
Deze week waren we bij Stee in Lhee in Lhee bij Dwingeloo.Wat een leuke camperplaats. Heel netjes en mooi gelegen. Met leuke details zoals picknickbanken, een vijver en barbecueplaatsen. Schone en lekker warme sanitaire voorzieningen inclusief wasmachine. Veel ruimte bij de grijswater afvoer en dergelijke. En last but bot least, een hele aardige eigenaar. 
Hier zullen we nog vaak komen.
Stel uw vraag via "WhatsApp"