Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Herken frauduleuze online camperverkoop

Bij de zoektocht naar de ideale camper is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kenmerken van frauduleuze advertenties. Online fraude is een veel voorkomend probleem en helaas is de camper- en caravanmarkt er niet immuun voor.

Er zijn een aantal veel voorkomende zaken waar je op kunt letten om na te gaan of de online advertentie betrouwbaar is. Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van online fraude, hebben we een korte checklist opgesteld met deze veel voorkomende aandachtspunten.

De prijs is veel lager dan voor soortgelijke aanbiedingen

Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het vaak ook zo. Het loont altijd om deskundig advies in te winnen over verschillende soorten campers of zelf onderzoek te doen, voordat je tot aankoop overgaat.  Als je eenmaal hebt besloten welk merk, model en bouwjaar je wil kopen, kijk dan eens rond naar soortgelijke voertuigen en krijg een indruk van hun waarde. Als de vraagprijs voor het voertuig dat je op het oog hebt aanzienlijk lager is, is er waarschijnlijk sprake van oplichting.

De verkoper vraagt je een aanbetaling te doen vóór de bezichtiging

Betaal nooit iets vooraf. Een betrouwbare verkoper zal je nooit om geld vragen om de camper te bekijken. Als dit gebeurd, dan is de kans groot dat je opgelicht wordt.

Er zijn geen reviews over de verkoper te vinden

Wees alert als er geen reviews beschikbaar zijn. Ga op onderzoek uit om te zien of het een betrouwbare verkoper is en vermijd de verkoper bij twijfel.

Je kan de verkoper niet persoonlijk spreken

Als de verkoper moeilijk te bereiken is of contact ontwijkt, ga dan voorzichtig te werk. Vaak geven deze verkopers plausibele redenen op, zoals dat ze in het buitenland werken. Zorg er in dit geval voor dat je zo veel mogelijk over de verkoper te weten komt, voordat je overgaat tot aankoop.

De advertentie heeft een link die u wegleidt van de betrouwbare website

Als je van een betrouwbare website naar een andere website wordt gebracht om de aankoop te voltooien, wees dan voorzichtig. Het kan niet alleen oplichterij zijn, maar je verliest ook de bescherming die je krijgt als je bij een vertrouwde website koopt.

Het telefoonnummer vermeld bij de advertentie is niet bereikbaar

Probeer ook in dit geval zo veel mogelijk over de verkoper te weten te komen. Telefoonnummers die niet bereikbaar zijn en nep (e-mail)adressen zijn signalen die de alarmbellen doen rinkelen.

De bankrekening waarop je gevraagd wordt een betaling te voldoen is niet Nederlands

Fraudeurs gebruiken vaak valse of buitenlandse bankrekeningen om geld te ontvangen, omdat deze moeilijker op te sporen zijn. Als je gevraagd wordt geld over te maken op een buitenlandse rekening, wees dan extra alert.

Als je twijfelt is het vaak beter om deze verdacht uitziende advertentie achterwege te laten en verder te zoeken. Uiteraard mag je ook altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt. Wij staan je graag te woord.

Weergaven: 98

error: