Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Veilig en warm de koudere periode tegemoet

De echte zomerperiode is helaas voorbij. De dagen worden korter en de temperatuur zakt. Hoe zorg je er nu voor dat je veilig de weg op kan en lekker warm blijft. Wij geven je een paar handige links waar je kan lezen over zichtbaarheid en hoe warm te blijven tijdens fietsen, lopen of  bijvoorbeeld wintersport. 

Op de fiets

Veel fietsfans blijven ook in deze periode zo veel mogelijk fietsen. Dan is het wel zo fijn om dit veilig te doen, en zichtbaar te zijn wanneer het donker is als je op de fiets stapt. Daarnaast moet je ook even extra letten op de kleding die je draagt met deze koude temperaturen. En actief fietsen in de winterperiode is ook net even anders. 

Fietsen in de winter. Blijf jij ook doortrainen? Korte dagen, koude temperaturen en gladde wegen. Dat is wat de koudere maanden met zich meebrengt. Laat je niet tegenhouden om je conditie goed op pijl te houden. Gelukkig zijn hier verschillende manieren voor. Ik zal jullie vertellen wat ik doe.

Mountainbike 

Veel fietsfanaten, waaronder ik, hebben naast hun racefiets nog een ander pareltje; een mountainbike. Wanneer de ondergrond niet meer veilig genoeg is om op die dunne racebandjes te rijden stap ik over op mijn MTB. Ha en stiekem vind ik dat helemaal niet erg. Ik ben gek op de uitdaging die mountainbiken biedt. Niet alleen uithoudingsvermogen maar ook kracht en behendigheid komen hier bij kijken. Probeer het ook eens! Geen mountainbike? Geen probleem want veel gebieden zoals de Lage Vuursche hebben een fietsverhuur. Oh en let erop dat je tegenwoordig een vignet nodig hebt wanneer je lekker door de bossen wil crossen.

Fietstrainer

Sind twee weken heb ik thuis ook een Tacx staan. Hier kan je je eigen racefiets op zetten en met verschillende computersystemen kan je uitdagende rides maken. Beklim de Mont Vetoux of sluit aan bij het peleton van de Vuelta. Het programma kan alles registreren; hartslag, bpm, snelheid, hoogte, aantal afgelegde kilometers en ga zo maar door. Voor mij wel handig, ter voorbereiding op die halve triathlon volgend jaar, dat ik in de winter toch kan fietsen op mijn racefiets. Ik moet uren kunnen maken, en zo gaat dat perfect. 

Spinning

Daarnaast geef ik zelf ook twee keer per week spinningles. 60 minuten op de sportschool knallen op opzwepende muziek, heerlijk! In mijn lessen focus ik op verschillende technieken. Kracht is hier een van. Door middel van een lange zittende klim waarbij de weerstand steeds verder omhoog gaat train je je benen goed op kracht. Uiteraard trainen we ook op uithoudingsvermogen door een hoger tempo te fietsen. Alles gemixt in een intervalles waarbij je zelf constant uitgedaagd wordt even een tandje extra te geven. Veel leden die in mijn les komen fietsen in de zomer ook lekker buiten, het is een populaire vervanging voor het wielrennen tijdens de koudere periodes.

 

Weergaven: 157

Related Posts

error: