Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 


 

Camperplaats in centrum van Hulst

Camperplaats Havenfort en Traverse in nieuwe stijl

Camperplaats “Het Havenfort” en de “Traverse” in Hulst is vernieuwd.

Het Havenfort heeft een nieuwe indeling gekregen en de Traverse maken we breder.

Havenfort met aparte locatie voor camperplaatsen

HULST: Havenfort, naast het stadspark. Je vindt hier 12 camperplaatsen van 10 x 5 meter groot. Er zijn sinds kort voorzieningen voor het lozen van afvalwater, het cassettetoilet van campers en er is een watertappunt. De kosten voor het parkeren/overnachten van een camper bedragen €12,50 per dag.

Het is nu ook mogelijk om uw chemische toilet te legen uw uw vuilwater te lozen.

           

Rode loper in het groen

Het hele gebied krijgt een nieuw gezicht. Het wordt de ‘rode loper’, die de winkels aan het Stationsplein verbindt met de binnenstad. Bezoekers komen al vanaf de brug over de Oude Vaart in de sfeer van de historische binnenstad. Dat doen we door het gebruik van hetzelfde bestratingsmateriaal. Er komen gebakken straatbakstenen en er worden bankjes geplaats.

foto gemeente Hulst

Maar wat is er allemaal nog, in en rond Hulst?

Events en info in Hulst

Agenda

Goed leven in het ZEEUWS-VLAAMSE LAND

Op de grens van Zeeland en Vlaanderen, omgeven door polders, bossen en water, liggen een gezellige, eigenzinnige Vestingstad en 14 dorpen. Een gebied vol ambiance met een rijke historie maar toch helemaal van nu. Een heerlijke plek om te wonen, ondernemen en bezoeken.

foto gemeente Hulst

Op het BOURGONDISCHE leven!

Wie graag lekker en gezellig uit eten gaat, kan in Hulst prima terecht voor een hapje, drankje of feestje! In de Vesting maar ook in in de talrijke dorpen van onze gemeente kom je verrassende restaurants tegen. Tijdens het winkelen kun je terecht in sfeervolle horecazaken, zowel voor een broodje, een lunch, een warme wafel, cupcake of een ijsje. De (verwarmde) terrassen nodigen je uit om zowel in de zomer als in de winter te genieten van een waar schouwspel van voorbij trekkende passanten. Natuurlijk onder het genot van een lekker drankje uit de streek. Na die smakelijke pintjes of andere versnaperingen is het goed slapen in een van de B&B’s, campings of hotels… voor elk wat wils. meer info

Geen zin om ZELF IN DE KEUKEN te staan, maar toch een smakelijke maaltijd op tafel zetten?

Met een telefoontje of een paar muisklikken is het zo geregeld. Van een snelle hap zoals een broodje haring of broodje gezond tot een heel buitenlands menu.

foto gemeente Hulst

Voor REIZIGERS in de tijd bestemd voor de eeuwigheid

Het bestaan van Hulst is sterk verweven met de regionale geschiedenis. Hulst was ooit zeehaven van Gent, maakte als vestingstad deel uit van de Staatse en Spaanse Linies, waarvan in de hele gemeente liniedijken en forten te vinden zijn. De aard en de cultuur van de regio vind je nog overal terug. Zo is de vestingstad 1 van de 3 meest complete van heel Nederland. In deze ambiance vinden kunst en cultuur een unieke voedingsbodem. Hulst heeft een heel aantal bouwkundige en culturele monumenten die een toonbeeld zijn voor zowel de vestingstad als de hele gemeente. Het is bewezen dat een monument een positieve uitstraling heeft en het de welvaart en het welzijn van zijn omgeving verhoogt! Hieronder staan de monumenten in de Vestingstad en de dorpen voor u op een rij. Op het kaartje onderaan heeft u een overzicht van de kernen waarin u de monumenten kunt vinden.

Elk jaar in september worden veel monumenten opengesteld voor bezoekers tijdens de open monumentendagen. Hou de website in de gaten en ontdek welke monumenten je kunt bezoeken. meer info

foto gemeente Hulst

De PARELTJES van de gemeente HULST

De Vestingstad Hulst is het hart waar je een mix van historie, shoppen en wandelen vindt met daaromheen een gebied met 14 kernen, waard om verkend te worden, met juweeltjes van natuurgebieden zoals het Verdronken land van Saeftinghe, de Westerscheldedijk, de Groeve in Nieuw Namen en de bossen op de grens met Vlaanderen. meer info

foto gemeente Hulst

Shop TILL you DROP…

De vestingstad Hulst is een overzichtelijke winkelstad met een prima mix van Nederlandse ketenwinkels en authentieke particuliere zaken in een historische setting. Winkels en horeca bij elkaar opgeteld zijn er pakweg 200 zaken. Winkelen in Hulst is bovenal sfeervol en lekker. Daar zorgen de vele cafés, restaurants, ijssalons en broodjeszaken wel voor. En wie kan de geur van het frietkot of het viskraam weerstaan?

Op de wat grotere dorpen verspreid over de gemeente zijn nog speciaalzaken en supermarkten te vinden. Voor de bewoners Inulst zijn deze vanzelfsprekend, maar voor de nietsvermoedende toerist op ontdekkingstocht, een aangename verrassing. meer info

Foto Allyourz

Een dagje uit in Hulst: stadswandeling over de wallen en door de vestingstad

Hulst is een echte vestingstad. Dat zie je nog heel goed aan de vestingwerken en de historische gebouwen. Een perfecte plaats voor een dagje uit.

Al wandelend over de groene stadswallen kijk je naar de stad en de toren van de Sint-Willibrordus basiliek die overal bovenuit steekt. Je passeert ook drie oude stadspoorten waar je op een schild leest hoe oud ze zijn en wat hun functie was. Halverwege de route staat een ouderwetse klapbank; hier zaten de inwoners vroeger op en bespraken ze de toestand van de wereld. Als je er nu op gaat zitten kun je naar een aantal geluidsfragmenten luisteren. De geschiedenis van Hulst ervaar je tijdens deze stadswandeling op allerlei manieren. Het maakt de wandeling afwisselend en aantrekkelijk. lees hier meer en bekijk de foto’s

De MOOISTE uitzichten

De 3,5 km lange stadswallen welke zijn aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog, zijn volledig gerestaureerd. Men kan op verschillende niveaus de vesting in ca. 1 uur helemaal rond wandelen, waarbij men van de mooiste uitzichten kan genieten. Samen met de prachtige stadsgracht geven ze Hulst het unieke cachet van een historische vestingstad. lees hier meer

Events en info in Hulst

 

Mooie fietsroute van de Camperplaats naar het dorpje Vogelwaarde (10km)

Biketour in Hulst

Hulst in Beeld

Hulst Vestingstad is de plek in Zeeuws-Vlaanderen om te gaan winkelen of een lekker terrasje te doen. Kijk je mee tijdens mijn bezoek ? Hulst is een vestingstad in de Nederlandse provincie Zeeland, en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Hulst. De stad heeft inclusief Absdale 10.976 inwoners.

Een dagje vertoeven in Hulst

Wat een prachtig lentedagje vandaag . De zon was de ganse dag van de partij en ook een helderblauwe lucht , supermooi. Het was enkele jaren geleden dat we nog in Hulst waren geweest. Dus vandaag was het een ideale dag ervoor en wijle weg. Hulst, de stad van Reynaert de Vos, is een vestigingsstad en ligt in Oost-Zeeuws-Vlaanderen in Nederland. De vestingstad Ulst heeft een Bourgondische sfeer met een modern winkelaanbod.

Je kunt er zelfs op zondag winkelen. Onderweg snoep je van verschillende lekkernijen. De rijke geschiedenis van Hulst komt tot leven dankzij de Pagadders. Deze Spaanse soldaatjes staan verspreid in de binnenstad en vertellen elk hun eigen verhaal over een spannende periode in de geschiedenis van Hulst. De stad Hulst is een beschermd stadsgezicht, één van de zeventien beschermde dorps- en stadsgezichten van Zeeland. Hulst heeft 68 rijksmonumenten, waaronder delen van de stadswallen, het stadhuis aan de Grote Markt en de basiliek.

Een blikvanger van de stad is de Sint-Willibrordusbasiliek. De deur stond open , dus maakten we van de gelegenheid gebruik om eens binnen te gaan, maar er was juist een boeken en cd beurs bezig, dus was ons bezoekje van korte duur. Gaan jullie mee op wandel door het mooie Hulst?

Laat gerust hier onder een berichtje achter wat jullie van Hulst vinden..


Bezoeken: 985

3 Comments

  • Als alles klaar is dan laat ik hier de nieuwe foto’s zien. Word al heel mooi. !
    We hebben er nu al een paar geplaatst om een idee te krijgen.

  • Heidi

    Gisteren eens gaan piepen naar de Camperplaats, zeer goed gelegen aan de rand van centrum en park. Het is wel allemaal verhard maar je hebt plek om luifel enz te plaatsen. Nu gratis of dit blijft weet ik niet. Ideaal voor wie de hele dag op uitstap is. En daar enkel hoeft te slapen. Voor rust en honden ben je beter bij de andere Camperplaats. Je hebt steeds voorbij gangers die aan de camper passeren niks rust voor jezelf en de honden. Je kunt er lozen en drink water nemen.

Comments are closed.

error: