Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Zomerse Bio citroenlimonade

Ingrediënten

  • 5 à 6 biologische citroenen
  • 1 koffietas/kopje suiker (wij gebruiken bruine suiker: dan krijg je een donkere kleur, witte suiker geeft een lichte kleur).
  • 1 koffietas/kopje kraanwater

Bereiding

  • Doe 1 koffietas/kopje kraanwater in een kookpot en doe hier 1 koffietas/kopje suiker bij. Laat dit koken tot de suiker is opgelost.
  • Zet deze mengeling in de koelkast tot ze afgekoeld is.
  • Pers ondertussen de biologisch citroenen uit.
  • Giet het sap van de citroenen bij het afgekoelde suikerwater en meng dit.
  • Indien je het meteen wil drinken doe je er enkele ijsblokjes bij.
  • Indien je het later wenst te drinken, schenk je dit mengsel in een fles. Doe er 3/4 koud (bruis)water bij en zet nog een half uurtje in de koelkast.

De biocitroen

Een citroen is een typische citrusvrucht. Van oorsprong is het een Indische vrucht maar hij voelt zich best ook prima rond de Middellandse Zee. De schil bevat, zoals bij alle citrusvruchten, etherische oliën, alsook vitaminen en mineralen. Omwille van het lekkere aroma wordt citroenschil soms geraspt. Hierbij gebruik je het beste bio citroenen, deze zijn minder behandeld tegen schimmel, insecten en ziektes. Een citroen moet er niet perse geel uit zien, de gele kleur krijgt hij door koude nachten door te maken. In de gewone productie worden citroenen behandeld zodat ze een kunstmatige gele schil krijgen (dit verkoopt beter). Het vruchtvlees van een citroen is zeer sappig en zuur. Het bevat grote hoeveelheden ascorbinezuur of vitamine C. Citroenzuur is ook een veelgebruikt bewaarmiddel. Je kan citroenen redelijk lang bewaren (zelfs enkele weken) in een koelkast. Eenmaal gesneden kan je het ook nog even bewaren maar je mag het niet inpakken. Er komt vanzelf een velletje dat uitdroging en schimmelvorming voorkomt.

Als je een gewone citroen spoelt met kraantjeswater, is dit dan niet goed genoeg?

Nee tuurlijk niet, je verwijderd er wel stof, vuil en bacteriën mee maar de restjes van de gebruikte gewasbeschermingsmiddelen gaan er niet van af. Met een biocitroen ga je dus alle risico’s uit de weg.

Weergaven: 20

Related Posts

error: