Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Ondek Weert

Weert, Poort van Limburg

Weert ook wel de ‘Poort van Limburg’ genoemd wordt omringd door prachtige natuurgebieden op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het is een gezellige Midden-Limburgse stad met bijna 50.000 inwoners, direct aan de A2/E25. Door de Zuid-Willemsvaart en door het Intercitystation is Weert ook over water en per spoor goed bereikbaar. Wie vanuit Weert een uitstapje naar België wil maken, kan dat zelfs te voet doen. Duitsland ligt op een steenworp afstand. Maar behalve een unieke ligging heeft Weert meer te bieden.

Van Horne stad Weert

Sinds 2018 profileert Weert zich als Van Horne Stad.  Het culturele erfgoed van Weert toont duidelijk de belangrijke invloed van de familie Van Horne op de ontwikkeling van Weert. Het Jacob van Horne Museum is  te vinden in het oude stadhuis aan Markt in Weert, tegenover de Sint-Martinuskerk. Rondom het Van Horne-thema biedt Weert diverse activiteiten aan. Zoals een Graaf Van Horne Wandelpad, een – Stadswandeling en  een – Mountainbikepad.

Weert, stad in het groen

Weert is een parkachtige, groene stad omringd door uitgestrekte natuurgebieden. Zoals Grenspark Kempen~BroekDit ruim 25.000 ha groot park reikt van Weert, Nederweert en Cranendonck tot de Belgische grensplaatsen Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik. Het veelzijdig Recreatibied de IJzeren Man ege is hier onderdeel van. In 2014 werd Weert  uitgeroepen tot ‘Groenste regio van de wereld’.

Passantenhaven

In Weert ligt aan de Zuid-Willemsvaart een gezellige passantenhaven met 22 ligplaatsen. Vanuit de haven aan het Bassin in Weert loopt u binnen enkele minuten naar het gezellige centrum van Weert.

Winkelen en eten in Weert

Weert biedt winkelketens, speciaalzaken en horeca en heeft een overdekt winkelcentrum, gezellige pleinen en terrasjes. Proef ook de Weerter vlaai. Deze traktatie dankt haar wereldberoemde faam aan ‘Antje van de Statie’. Deze dame verkocht tot 1926 op het perron kleine vlaatjes aan treinreizigers. Haar verkoopkreet ‘Echte Weerter vlaaien!’ bezorgde de Weerter vlaai haar roem. Tegenover het station in Weert staat een standbeeld van Antje.

Evenementenstad Weert

Weert is een bruisende stad. Naast kleinschalige evenementen kent Weert jaarlijks terugkerende toppers als de Weerter kermis, Bospop en de Weerter Fokpaardendag en de jaarlijkse Stadstriathlon

Ontdek de regio

De gemeente Weert bestaat uit de stad Weert en de kerkdorpen Swartbroek, Stramproy, Tungelroy, Laar en Altweerterheide. Weert is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in Midden-Limburg, Zuid-Limburg, Brabant en België. Ook Duitsland ligt dichtbij.

Weekmarkten in de gemeente Weert

Stad Weert, centrum Zaterdag van 9.00 – 16.00 uur (en er is op zaterdag markt)
Stramproy, centrum Woensdag van 13.30 – 16.30 uur

En niet te vergeten camperplaats Hoeve Lieshout, dit is een geweldige camperplaats met alle faciliteiten en op fietsafstand van het centrum

Weergaven: 38

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 7Bezoekers online. :
  • 5Bezoekers vandaag:
  • 292Bezoekers gisteren:
  • 2280Bezoekers vorige week:
  • 377768Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: