Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Toerist in eigen land | de provincie Utrecht

Kamperen in eigen land is nog steeds populair. Met recht, want Nederland heeft prachtige plekjes. In de provincie Utrecht alleen al zijn tal van leuke uitstapjes te maken. Deze vijf mag je als toerist in Utrecht niet missen.

Domstad Utrecht

Met de Domtoren, de oude grachten, gezellige cafeetjes, talrijke musea en vele winkels kun je je gemakkelijk een paar dagen vermaken in de Domstad. Wat je er zoal kunt doen? In ieder geval de 465 treden van de Domtoren beklimmen. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over de stad én de regio. Combineer dit met DOMunder, waarbij je juist ónder de grond gaat. Daarna is het heerlijk om even uit te blazen op een van de rondvaartboten. Nog energie over? Dan kun je de grachten ook per waterfiets verkennen. Liever een museum bezoeken? Het Centraal Museum, met het Rietveld Schröderhuis, is een aanrader voor iedere kunstliefhebber. Bezoek je de stad met (klein)kinderen? Ga dan naar het Nijntje Museum of het Spoorwegmuseum. Succes gegarandeerd.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Na het geslenter door de stad, kun je heerlijk tot rust komen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gelegen tussen Leusden en Rhenen in de provincie Utrecht. Dit is na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland, maar de Heuvelrug kent net zo goed heidevelden, vennen en stuifzanden, en zelfs uiterwaarden. Dit zorgt voor een grote verscheidenheid aan diersoorten. Zo vind je er maar liefst acht van de vijftien soorten amfibieën en reptielen die in Nederland voorkomen. En langs de Nederrijn bij Amerongen is de zeearend al gespot. Misschien loop je tijdens je wandeling wel een ree, das of ringslang tegen het lijf. In het Nationaal Park zijn verschillende fiets- en wandelroutes uitgezet. Op deze website lees je er meer over.

Kasteel de Haar

Ga terug in de tijd in Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het grootste kasteel van Nederland heeft vorig jaar de bronzen award voor de provincie Utrecht gewonnen in de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’. Waarom een bezoek aan het kasteel zo leuk is? Vanwege de tentoonstellingen, de prachtige kasteeltuinen en de indrukwekkende collectie kunstobjecten bijvoorbeeld. Ook voor kinderen is er in en rond Kasteel de Haar veel te beleven. Met wel drie speurtochten ontdekken ze de mooiste plekken van het kasteel en het park. Daarnaast kunnen ze ronddwalen in het doolhof. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Kasteel de Haar.

Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. In 1804 liet generaal Marmont het monument bouwen als eerbetoon aan zijn vriend en voorbeeld Napoleon Bonaparte. Geïnspireerd door diens veldtocht naar Egypte, koos Marmont voor een piramide, bekroond met een obelisk.

Tegenwoordig is de Pyramide van Austerlitz méér dan een historisch monument. Voor kinderen is er een uitgebreide speeltuin met lunapark en in het paviljoen of op het terras kun je terecht voor een hapje en een drankje. Bovendien kun je in de bosrijke omgeving heerlijk wandelen.

Nationaal Militair Museum

In het Nationaal Militair Museum, gelegen op het terrein van de voormalige Vliegbasis Soesterberg in de provincie Utrecht, komen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. Van vuurstenen en pijlpunten tot hedendaagse straaljagers, je vindt het er gegarandeerd. Er zijn vijf interactieve tentoonstellingen en in het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire luchtvaartgeschiedenis verzameld. In de weekenden en de schoolvakanties kun je (mee)rijden in een mini-jeep, mini-tank of een écht militair voertuig. Op het buitenterrein is ook een heuse stormbaan en natuurlijk kun je ook vliegtuigen spotten.

 

Weergaven: 14

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 2Bezoekers online. :
  • 5Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2189Bezoekers vorige week:
  • 376066Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: