Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Ontdek het mooie van de Veluwe

Tijdens de herfst is het heerlijk genieten op de Veluwe in het Nederlandse Gelderland. Fiets tussen gekleurde bladeren, ga wild-spotten en proef de lekkerste wildgerechten in de bruisende steden en pittoreske dorpjes. Je beleeft de herfst het best bij onze noorderburen op de Veluwe! 

Het mooiste fietsgebied van Nederland

De Veluwe is volgens velen het mooiste natuurgebied van Nederland. Pak de fiets en ontdek het zelf! Laat je verrassen door de enorme diversiteit van het gebied. Het ene moment trap je over stuwwallen door de bossen of kom je over een open vlakte, het andere moment fiets je langs statige kastelen en oude Hanzesteden. Op de fiets ontdek je de Veluwe in al haar facetten en onderweg heb je volop de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen op een terrasje.

In de uiterwaarden van de IJssel in de gemeente Heerde ontdek je allerlei streekproducten met de ‘Streekproductenroute’ (50 km). Ga op zoek naar wild in de omgeving van Epe tijdens de ‘Wildroute’ (54 km). Deze wildroute voert je door prachtige bossen en heidevelden. Fiets ‘Langs kastelen en landgoederen’ (55 km) door Nationaal Park Veluwezoom dat bekendstaat om de uitgestrekte landgoederen, buitenplaatsen en kastelen die je er vindt. Veel fietsplezier!

Spot de Nederlandse Big Five

Op de Veluwe heeft het wild alle vrijheid. En met een beetje geluk zie je dat ook live, als je oog in oog met ze staat. De herfst is het ultieme moment om de Nederlandse Big Five te spotten: edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen en Schotse hooglanders. Bezoek een wildarena, boek een wildexcursie of ga mee op een spannende wildspeurtocht onder leiding van een gids. Op Het Nationale Park De Hoge Veluwe worden regelmatig zulke excursies en wandeltochten georganiseerd. 

Proef de smaak van de Veluwe

De Veluwe biedt je eindeloos veel culinaire hoogstandjes, van wild van eigen bodem tot overheerlijke verse streekproducten. Het wildseizoen is niet voor niets één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland.

Proef smaakvolle stoofpotjes en lekkere wildgerechten bij De Waldhoorn in Otterlo. Eet wild uit de ‘achtertuin’ bij Hotel-Restaurant De Echoput in Apeldoorn. Of bezoek Brasserie Staverden in Ermelo voor een diner met bijzondere gerechten bereid met seizoens- en streekproducten. Als je toch in Ermelo bent, ga dan zeker ook langs bij Bierbrouwerij De Uddelaer voor een speciaal biertje tussen de brouwketels. Liever zelf kokkerellen? Koop dan lokale ingrediënten op een wildfair of in de Parkwinkel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Bezoek de historische én hippe Hanzesteden

Toen Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes waren, waren er in Nederland al negen machtige handelscentra. Die noemen we de Hanzesteden. Drie van de negen Hanzesteden liggen op de Veluwe: Harderwijk, Elburg en Hattem.

De Oude Wallen met hun schitterende bomen, de smalle steegjes, de keitjesstoepen en prachtige doorkijkjes maken van de vestingstad Elburg een sfeervolle omgeving waar je fijn kan wandelen. Binnen de verdedigingswallen bewonder je meer dan 250 monumenten en 10 musea.

In Harderwijk winkel je gezellig in bijzondere boetiekjes en conceptstores. Daarnaast tref je in deze Hanzestad op de Vismarkt maar liefst drie toprestaurants. Kom genieten bij ’t Nonnetje, de Basiliek en Ratatouille.

Het schilderachtige Hattem trok vroeger naast kooplieden ook veel kunstenaars, zoals Jan Voerman. Zijn wolkenluchten boven de IJssel schitteren in het Voerman Museum. Breng in de binnenstad ook een bezoek aan de authentieke smaakwinkeltjes en heerlijke restaurants.

Overnachten met de camper

Weergaven: 87

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 268Bezoekers vandaag:
  • 376Bezoekers gisteren:
  • 3007Bezoekers vorige week:
  • 386072Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: