Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Wat zijn deze nieuwe doorgetrokken rode lijnen op de Spaanse wegen?

Onlangs zijn veel bestuurders op Spaanse wegen geconfronteerd met een grote rode lijn in het midden van de weg, een element dat tot nu toe onbekend voor hen was.

De lijn is geschilderd op meerdere wegen in Spanje waaronder de A-355 in de provincie Malaga, ter hoogte van Coín richting Marbella. Het is de eerste van dergelijke rode lijnen in Andalusië, maar er worden mogelijk meer geplaatst op andere gevoelige punten in de regio. Ook in andere Spaanse autonome regio’s zijn soortgelijke maatregelen genomen. Maar wat is de betekenis van deze rode lijn?

Beeld: @FomentoAND / X

Het doel van de grote rode lijn is om het aantal ongevallen en verkeersdoden op deze weg, waar inhalen bijzonder gevaarlijk is, zoveel mogelijk te verminderen. Eerder was er op de A-355 in de provincie Málaga een dubbele doorgetrokken witte streep die aangaf dat inhalen verboden was op dit vier kilometer lange traject. Ondanks dit verbod stelde de regio Andalusië vorig jaar een hoog aantal ongevallen met tien doden vast op deze locatie. Daarom is de nieuwe rode lijn aangebracht.

De rode lijn heeft in principe dezelfde regels als de dubbele witte doorgetrokken streep, maar met deze opvallende kleur willen de autoriteiten het inhaalverbod benadrukken en een snelheidsvermindering bevorderen, zoals vermeld in een persbericht van het Ministerie van Infrastructuur van Andalusië.

Het is altijd belangrijk om de verkeersregels te volgen, maar bij een rode lijn zoals deze moet men extra voorzichtig zijn, zowel vanwege het gevaar dat de lijn aangeeft als omdat het een traject is dat meer bewaakt zal worden en dus vatbaarder is voor boetes.

Redenen voor een inhaalverbod

Een inhaalverbod wordt op verschillende plaatsen ingesteld, meestal uit veiligheidsoverwegingen. Op wegen met veel bochten of heuvels is het zicht beperkt en is inhalen riskant. Ook op smallere wegen of drukke punten zoals op- en afritten van snelwegen wil men inhalen ontmoedigen. Daarnaast kunnen inhaalverboden ook ingesteld worden op basis van milieu- en geluidsoverwegingen. Er zijn verschillende markeringen in Spanje om een inhaalverbod aan te geven:

  • Enkele witte doorgetrokken streep: inhalen verboden voor voertuigen met beperkt zicht, zoals vrachtwagens.
  • Dubbele witte doorgetrokken streep: inhalen verboden voor alle voertuigen.
  • Enkele gele doorgetrokken streep: tijdelijk inhaalverbod, bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden.
  • Rode lijn: benadrukt, naast witte markering, het permanente inhaalverbod.

Het is belangrijk inhaalverboden te respecteren. Inhalen waar het niet toegestaan is, kan leiden tot ernstige ongevallen. Ook al lijkt een inhaalmanoeuvre op het moment zelf veilig, de situatie kan plots veranderen door tegenliggers, een bocht, wisselende weersomstandigheden enz. De boetes voor het negeren van een inhaalverbod zijn hoog, zeker als er een ongeval uit voortvloeit.

Weergaven: 100

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 5Bezoekers online. :
  • 13Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2197Bezoekers vorige week:
  • 376074Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: