Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Brandstofprijzen in Spanje zijn gedaald, maar nog steeds hoger dan een jaar geleden

De brandstofprijzen zijn de afgelopen weken blijven dalen in Spanje, na de stijgende trend in de eerste vier maanden van 2024. De dieselprijs heeft zeven opeenvolgende dalingen gekend en heeft het laagste niveau sinds juli vorig jaar bereikt, met een daling van bijna 6%. 

De gemiddelde prijs per liter diesel daalde met 0,7% in vergelijking met de vorige week tot € 1,474, het laagste niveau sinds de laatste week van juli 2023, volgens de recentste gegevens van het Weekly Oil Bulletin van de Europese Unie.

Aan de andere kant heeft de prijs van een liter benzine vijf opeenvolgende dalingen opgetekend, met een daling van 0,5% vergeleken met een week eerder tot € 1,640, het laagste niveau sinds half maart 2024.

Met de huidige prijzen kost het ongeveer € 90,20 om een gemiddelde tank van 55 liter met benzine te vullen, € 2,86 meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het ongeveer € 87,34 kostte en de korting van 20 cent per liter nog van kracht was gedurende een groot deel van 2022.

Voor dieselvoertuigen betekent het vullen van een gemiddelde tank van 55 liter momenteel een uitgave van ongeveer € 81,07, zo’n € 3,13 duurder dan in dezelfde week van 2023, toen de prijs € 77,93 was.

n van de Europese Unie wordt elke week het verloop van de (gemiddelde) brandstofprijzen binnen de Europese Unie bijgehouden. In Spanje wordt hiervoor gekeken naar 11.400 tankstations in het hele land. Deze gemiddelde prijzen komen meestal niet overeen met dat wat men bij de pomp betaald voor een liter benzine of diesel.

Dit zijn gemiddelde prijzen die in de Spaanse regio’s, provincies en gemeenten anders kunnen zijn. Wil je de goedkoopste brandstofprijzen in jouw omgeving weten, kijk dan HIER  (op de computer) of  HIER (op de smartphone) op de website van het Ministerie van Ecologische Transitie en de Demografische Uitdaging voor de actuele brandstofprijzen bij jou in de buurt in Spanje.

 

 

Weergaven: 11

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 7Bezoekers online. :
  • 253Bezoekers vandaag:
  • 440Bezoekers gisteren:
  • 2906Bezoekers vorige week:
  • 384863Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: