Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

Insectenplagen in Spanje

Tijgermuggen in Valencia en sprinkhanen en krekels in Málaga

Het is geen geheim dat de natuur en het milieu steeds meer onder druk komen te staan door de schadelijke invloed van de mens. Een van de gevolgen hiervan is de toename van verschillende insectensoorten die ons dagelijks leven op onaangename wijze kunnen beïnvloeden. Deze insectenplagen kunnen een grote impact hebben op onze gezondheid en leefomgeving. In dit geval kijken we naar de tijgermuggenplaag in de Valencia regio en de kreeften-, sprinkhanen- en krekelplaag in de provincie Málaga.

Storm en hitte

De stormen en hitte hebben plaats gemaakt voor ongedierte en de tijgermug is met grote regelmaat opgedoken in 464 van de 542 steden in de Valencia regio. Concreet heeft het alarmen laten afgaan in 244 gemeenten in Valencia, 133 in Alicante en 87 in Castellón. Om deze reden is het ministerie van Volksgezondheid van deze regio gedwongen een bewustmakingscampagne voor burgers te starten.

De tijgermug

De tijgermug is een invasieve muggensoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Azië. De tijgermug onderscheidt zich van andere muggensoorten door zijn opvallende zwart-witte streeppatroon en zijn agressieve gedrag. Deze mug is voornamelijk actief overdag, in tegenstelling tot de meeste andere muggensoorten die vooral ’s avonds en ’s nachts actief zijn. De tijgermug leeft bij voorkeur in stedelijke gebieden, waar hij zich nestelt in allerlei kleine waterreservoirs zoals regentonnen, bloempotten en verstopte afvoerputten.

Sprinkhanen en Krekels

Maar er is een andere plaag die momenteel een deel van Spanje treft. Het zijn de boeren in de provincie Málaga die alarm hebben geslagen nadat ze getuige waren geweest van een aanzienlijke hoeveelheid zogenaamde rechtvleugeligen in hun gewassen. Concreet zijn er tot zes verschillende soorten gedetecteerd, waaronder sprinkhanen en krekels in een plaag die de Agrarische Vereniging van Jonge Boeren (Asaja) omschrijft als ‘uitzonderlijk’.

Provincies

De plaag bevindt zich momenteel in drie gemeenten van de provincie Málaga: Coín, Alozaina en Casarabonela. Het treft ongeveer 400 hectare, maar de plaag zou zich hebben verspreid naar zowel landbouwgebieden als natuurgebieden in de regio. De eerste sprinkhanen en krekels zijn aangetroffen in graangewassen en olijfgaarden, enkele van de meest voorkomende gewassen in het gebied.

 

Weergaven: 11

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 1Bezoekers online. :
  • 132Bezoekers vandaag:
  • 439Bezoekers gisteren:
  • 3169Bezoekers vorige week:
  • 399748Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: