Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Vijf tips voor een vakantie in Zeeland

Vakantie in Zeeland kan heel verrassend zijn. Met deze provincie trappen we onze nieuwe serie ‘Vakantie in eigen land’ af. In Zeeland is genoeg te zien en te doen voor een heerlijke vakantie. We geven vijf tips.

(HER)ONTDEK ZEELAND:

MEER DAN UITWAAIEN EN STRAND

5.Tijdens een vakantie in Zeeland mag een bezoek aan een stad of dorpje niet ontbreken.

Denk aan Cadzand, Middelburg, Goes, Renesse, Breskens, Yerseke of Domburg. Over die laatste gesproken: ga vooral eens Flammkuchen eten in strandtent High Hill Beach. Vakantie in eigen land, maar doen alsof je in Frankrijk bent. Eigenlijk is elke stad of dorp in Zeeland wel een bezoekje waard. We denken echter als eerste aan Zoutelande. Zal vast door dat liedje van Blöf komen. Dit boerendorp groeide uit tot een familiebadplaats. Gelegen aan de Zeeuwse Rivièra – want de stranden liggen op het zuiden – en helemaal gericht op strandtoerisme. Zoutelande heeft bijna de meeste zonuren van Nederland en je kunt er prima wandelen en fietsen. De duinen zijn de hoogste in deze omgeving. En als je er toch bent: zoek dat leuke winkeltje – naast de Spar – met die mooie blouses eens op.

4. In Zeeland eet je natuurlijk mosselen.

Ze zijn overal verkrijgbaar. In elk restaurant, op (bijna) elk terras en in elke strandtent. Tenminste, zo gauw dat weer mag. Zeeland heeft de lekkerste mosselen van Europa en de Zeeuwse mosselen worden over de hele wereld geëxporteerd. Het plaatsje Philippinne staat bekend om zijn mosselfeesten. Tot die tijd kun je ze ook thuis klaarmaken. Met pompoen, spinazie, bospaddenstoelen, you name it. Meer weten over de mosselen uit Zeeland? Kijk op deze site.

3. Wandelen en fietsen.

Zeeland kent tientallen wandelroutes. Onontdekte plekken, mooie natuurgebieden, maar ook stadswandelingen. Fietsen over de duinen met de zeewind in je neus terwijl je de schepen voorbij ziet varen. Mooier wordt het niet. Zeeland krijgt niet voor niets vijf sterren als fietsprovincie. Hier lees je er meer over. Groot bijkomend voordeel: fietsen is nergens zo fijn als in Nederland. Alleen daarom is een vakantie in Zeeland al fantastisch.

WAT STRAND EN LAND TE BIEDEN HEEFT

2. En dan zijn er natuurlijk de Deltawerken.

Onze bescherming tegen hoog water. Indrukwekkend en heel Nederlands. Zeker een bezoek waard als je toch op vakantie in Zeeland bent. Wat je er allemaal kunt doen en wat er te zien is, lees je op deze site. Denk aan de streekmusea: van Sjakie’s chocolademuseum tot het visserijmuseum. Er is vast een museum voor jou bij. Ze staan hier allemaal op een rij. Ook aan molens, kastelen en vuurtorens geen gebrek. Wist je dat de oudste gietijzeren toren in Nederland de vuurtoren van Breskens is? Hij staat er al sinds 1866. Sinds 2011 is hij buiten gebruik en hij werd bijna afgebroken. Hoe dat is voorkomen, lees je hier.

1. Het strand en de zee.

Uitwaaien, dat moet je minstens twee keer per jaar gewoon doen. Met je kop in de wind wandelen over het strand. Zeeland heeft daar 600 kilometer van. En als je er dan toch bent, geniet dan lekker van in de zon op het strand liggen. Daarna afkoelen in het water. Of ga zandkastelen bouwen, vliegeren, paardrijden, schelpen zoeken en schepen kijken. Geniet van een koel biertje of een warme chocomel met slagroom. Wat kan er eigenlijk niet aan het strand?

Voor een vakantie in Zeeland hoef je niet lang naar een camping te zoeken. Camperplaatsen zijn iets schaarser. De hele provincie staat in het teken van vakantie in eigen land. Familiecampings, boerencampings, kleinschalige campings, gratis camperplekken of bijzonder overnachten. Je vindt ze hier.

Naar de site van VVV Zeeland.

Weergaven: 26

Related Posts

error: