Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Vegetarische Rijstschotel

Een eenvoudig gerecht zonder vlees. Klaar in 45 minuten en slechts twee pannen nodig om af te wassen.

Ingrediënten

  • Notenrijst
  • Spitskool
  • Puntpaprika of gewone paprika
  • Vegetarische wokstukjes
  • Optioneel:
    • Currysaus
    • Zoet-zuresaus

Bereiding

  • Snij de spitskool en de paprika fijn.
  • Breng de notenrijst aan de kook volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de vegetarische stukjes in de koekenpan met wat margarine, half hoog vuur ongeveer een 5 à 6 minuten. Ze mogen een beetje krokant zijn. Eens klaar haal ze uit de koekenpan en leg opzij.
  • Doe nu de paprikastukjes in de koekenpan, beetje margarine toevoegen indien nodig. Voeg eventueel een klein scheutje water toe en doe het deksel op de pan. Zo stomen ze wat sneller gaar.
    Een goede 3 minuten later voeg je de spitskool toe. Kruid het geheel met wat peper en zout. Laat dit geheel verder stoven. Is het geheel te droog voeg een beetje water toe.
  • Eens de rijst klaar is voeg je deze toe aan de koekenpan met de gestoofde paprika en spitskool.
  • Wens je het geheel wat extra smaak te geven, met de kooklepel breng je alle groenten naar een kant van de pan. Op het lege plekje doe je een eetlepel of twee kant en klare currysaus. Roer deze een beetje los, zo warmt deze op. Wens je deze meer vloeibaar voeg er dan wat water aan toe. Roer het geheel om tezamen met de rijst.
  • Smakelijk !

Bezoeken: 16

Related Posts

Chef Roman

Roman is geboren op 31 augustus 1975 te Borgerhout (België), hij heeft een wedergeboorte gehad op 7 oktober 2021 met de komst van Ons Delfin.

Roman werkt bij Dive Technics BV, een groothandel actief in de onderwatersport. Hobby’s zijn muziek maken, koken, moestuin, redactie werk voor het magazine De Spirituele Wereld.

 

Sociale Media

error: