Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Surfen in Biarritz en mystiek aan de Spaanse grens

Aan de kust van Aquitaine ervaar je weer een heel andere kampeerbeleving met prachtige zandstranden en bossen met schaduwrijke fietspaden.

De beroemde badplaatsen Biarritz en Saint-Jean de Luz zijn charmante surfparadijzen met uitdagende golven van de Atlantische Oceaan. Kleine kinderen hebben waterpret in een van de meren achter de duinen. Het Dune de Pilat is het hoogste duin van Europa en een van de meestbezochte bezienswaardigheden van Aquitaine. Beklim je de ruim 110 meter hoge zandberg, dan heb je een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan en de dennenbossen.

Zoek je het liever nog wat hogerop? Neem de historische houten trein (heropening in april 2022) in de plaats Sare naar de mystieke berg La Rhune, op de grens van Frans-Baskenland en Spanje. Onderweg zie je grazende Manech-schapen en Baskische Pottok-pony’s op de bergflank. Op de top wacht je een panoramisch uitzicht over de Baskische kust en de Pyreneeën.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Aquitaine.

Weergaven: 12

Related Posts

error: