Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Spaanse politie pakt Nederlandse voortvluchtige op in Murcia

MURCIA – De Nederlandse autoriteiten waren al maanden op zoek naar Sherwin B. Windster, een man van 27 jaar die uit een psychiatrische inrichting was ontsnapt. Daar zat hij een straf uit van vijf jaar voor het beroven van juweliers en andere plekken op zeer gewelddadige wijze. Bij één van de overvallen overleed een man aan de opgelopen verwondingen die Windster en zijn medeplichtigen hem hadden toegebracht. De Nederlandse autoriteiten vermoedden dat Windster in Spanje zat en dat bleek inderdaad te kloppen. Na een onderzoek heeft de Spaanse nationale politie de man opgepakt in een winkelcentrum in Murcia

Europol

De naam Sherwin B. Windster stond ook op de lijst van meest gezochte criminelen van Europol, zo wordt vermeld in het persbericht  van de Spaanse politie. Er worden vaker mensen van die lijst in Spanje opgepakt . Zo werd in januari Erick de Ventura Pacheco al opgepakt in Toledo, die gezocht werd voor het plegen van 36 delicten in verband met drugshandel, marteling, bedreiging en ontvoering.

Daarnaast werd in februari ook iemand opgepakt die elf miljoen euro had gestolen uit geldtransporten in Zwitserland. Ook werd de meest gezochte Kroatische persoon van de lijst in Spanje opgepakt. Het ging om Josip Mihaljovic, die veroordeeld was tot levenslang voor het veroorzaken van ernstig letsel bij andere personen.

Windster was overigens al in 2019 opgepakt en veroordeeld  tot vijf jaar behandeling in de Pompekliniek in Nijmegen vanwege zijn ernstige psychische stoornissen. In deze kliniek deelde hij een kamer met Luciano D. De twee maakten samen een plan om uit het centrum te ontsnappen. De twee hadden succes en ontsnapten vorig jaar in juni. Luciano D. werd negen dagen later al opgepakt in Den Haag. Windster hield het dus langer vol en is nu eindelijk ook gevonden.

HET LAND

Weergaven: 39

Related Posts

error: