Ingrediënten
- Gemengde sla
- Witloof
- Krieltjes
- Pijnboompitten
- Look
- Olijfolie
- Balsamico
Bereiding
- Schil de krieltjes en breng deze aan de kook.
- Maak het witloof proper en snijd deze stronkjes in twee delen.
- Neem de braadpan met hierin de hoeveboter, de stronkjes witloof en kruid met peper en zout. Doe hierin ook wat water en doe een deksel op de pan. Laat dit even stoven, vanaf het witloof zijn vocht begint te verliezen doe je nootmuskaat en suiker op het witloof.
- Rooster de pijnboompitten en zorg ervoor dat ze niet verbranden.
- Als de krieltjes goed gekookt zijn snij je deze eventueel nog in kleinere stukjes.
- Voor de dressing neem je een mengpotje en doe hier 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamico in. Pers hier een teentje look bij. Roer goed door elkaar.
- Neem nu een serveerschaal en doe hier de gemengde sla op.
- Leg nu het witloof en de krieltjes willekeurig op de schaal.
- Strooi nu de pijnboompitten op het bord en nog wat stoofocht van het witloof.
- Hier doe je nu de balsamicodressing erover.
Weergaven: 26