Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Per camper langs de Friese elf steden.

Per camper langs de Friese elf steden. Redacteur Theo Zandstra rijdt de camperelfstedentocht. ‘Een week is veel te kort’

Als schaatsers de Elfstedentocht in 7 uur kunnen rijden, dan moet dat per camper toch in een weekje lukken? Nou, dat valt toch een tikje tegen. Er is zoveel te zien (en wat ben je toch druk als camperaar)!

“Veel van onze gasten gaven aan dat ze graag eens alle elf steden per camper wilden bezoeken. Het ontbrak nog aan een platform waarop alle praktische informatie voor camperaars stond en waar camperaars geïnspireerd konden worden om de steden op een unieke manier te kunnen beleven”, vertelt Margreet Dröge van Camperplaats Leeuwarden en initiatiefneemster dan de tocht.

Camperelfstedentocht getest

“Met de Camperelfstedentocht hebben we nu een unieke camperbeleving ontwikkeld die het hele jaar door gereden kan worden.” Camper TV, het online videokanaal voor camperaars en kampeerders, heeft de route inmiddels getest. Hun bevindingen zijn te zien op YouTube.

Elfstedentocht met leuke extra’s

Camperaars kunnen bij alle elf stempelposten en de ondernemers een stempelkaart ophalen. Het startpunt, het startmoment én de duur van de reis is voor iedereen vrij te bepalen. In iedere elfstedenstad kan een stempel gehaald worden. Wanneer de stempelkaart vol is maken camperaars kans op mooie prijzen.

Via www.camperelfstedentocht.nl ontvangen rijders van de tocht allerlei leuke tips over wat er in de elf steden allemaal te beleven is. Zo worden de camperaars gewezen op de elf fonteinen, leuke winkels, restaurants, wandel- en fietsroutes, activiteiten en nog veel meer. Daarnaast krijgen camperaars verschillende extra’s en leuke aanbiedingen. Mensen die zelf geen camper hebben en de camperelfstedentocht willen rijden kunnen een camper huren.

Rijd de route en draag bij aan de Maarten van der Weijden Foundation

‘De Maarten van der Weijden Foundation is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan de Elfstedentocht. In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor zijn foundation. We zetten de donaties aan deze mooie foundation voort. Bij iedere volle stempelkaart doneren wij namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation,’ vertelt Dröge. Iedere gedoneerde euro gaat voor de volle 100 procent naar kankeronderzoek en -projecten.

De Camperelfstedentocht is een initiatief van Camperplaats Leeuwarden, in samenwerking met Camping De Domp in Sneek, Camping Sudersé in Workum, Camping de Zeehoeve in Harlingen en Camperplaats Stavoren. Daarnaast haken vijftig ondernemers aan om toeristen een unieke elfstedenbeleving te kunnen geven. Toeristische aanjagers van de verschillende regio’s, Merk Fryslân en verschillende camperplatforms stimuleren het concept. De route zal binnenkort ook te vinden zijn op friesland.nl.

Veelzijdig en uniek Friesland

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in het prachtige Friesland. Je kent ongetwijfeld de vele meren van Friesland, waar je kunt genieten van de watersport en van vissen. Maar Friesland biedt ook vele pareltjes, zoals het Veenmuseum en Uniastate. Wist je dat je ook van Friesland naar Ameland kunt wadlopen? De Elfstedentocht van Friesland kun je dus uitbreiden met nog vele andere leuke uitstapjes.

 

 

Weergaven: 80

Related Posts

error: