Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Pas op voor nepkopers van campers

Het blijft oppassen met het particulier te koop aanbieden van een camper: gerede kans dat zich een koper meldt, die zonder al te veel omhaal de vraagprijs wil betalen. Hij is op dit moment niet in het land, maar wil wel vast betalen en dan de camper later ophalen. Uiteraard heeft hij daar wel wat bankgegevens voor nodig, logisch toch?

Kopie legitimatie

NKC’er Wim van Welsen uit Amersfoort kent de trucs en is er tot drie keer toe niet ingestonken. De zogenaamde koper wil namelijk niet gewoon het rekeningnummer weten, maar vraagt ook naar wat ongebruikelijke gegevens. Waaronder een kopie van een legitimatie, waar hijzelf ook een exemplaar van opstuurt. Wel zo vertrouwd, nietwaar?

In werkelijkheid ontfutselt de nepkoper de verkoper bankgegevens waarmee hij de rekening kan plunderen, terwijl hij de identiteit van de verkoper vervolgens kan gebruiken bij een poging om een volgende verkoper om de tuin te leiden. Wie wantrouwt er immers een brave huisvader van wie alle gegoogelde gegevens blijken te kloppen?

Aangifte

Sommigen stinken erin, Van Welsen uit Amersfoort niet. Toen de deal rond was, confronteerde hij de koper ermee dat hij aangifte had gedaan van poging tot oplichting, voor de derde keer. Het antwoord dat hij kreeg via de app, tart elke beschrijving. ‘Derde keer’. ‘Ik kan je vertellen dat er nog 100 keer bij jou gaan komen.’ ‘Totdat je opgelicht bent.’ ‘Karma is een bitch. Hoerenzoon.’

Het ‘Mvg, Gerrit’ van de eerdere apps ontbrak deze keer.

Wees op je hoede

“Volgens de politie is er aan deze vorm van oplichting niet veel te doen, omdat dit vanuit het Oostblok gebeurt en via allerlei callcentra”, laat Van Welsen weten. “Maar hoe vaker dit onder de aandacht komt, des te groter de kans dat men op z’n hoede is.”

 

Weergaven: 170

Related Posts

error: