Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Op bezoek bij de imker & knalroze parelcouscous salade

Koken in de camper, nieuwe smaken ontdekken, lokale ingrediënten kopen: Marieke (28) kan er géén genoeg van krijgen. Het was voor haar en haar man één van de redenen om een busje om te bouwen. Deze maand reist ze naar Kootwijk waar je kan kamperen, maar ook heerlijke lokale honing koopt in de winkel bij de camping, natuurlijk van de eigen imkerij.

 

Fruit in je salade

Ik ben zelf helemaal weg van de combinatie van hartig en zoet. Een pannenkoek met spek en stroop: daar kun je me voor wakker maken. Ook in een salade kan ik zoete tonen of fruit heel erg waarderen. Zo combineer ik graag mango met kip, of zoals in dit gerecht: grill ik steenfruit voor een verrassend element in mijn gerecht.

Bij dit recept is er één voordeel: het steenfruit wat je gebruikt (denk aan nectarine of perzik) hoeft niet ontzettend rijp te zijn. Je kunt dus vrijwel direct vanuit de supermarkt of groenteboer aan de slag. Omdat je het fruit verwarmd zal het namelijk vanzelf zachter worden, kies je voor een hele rijpe vrucht dan kan hij zelfs te zacht worden, wat niet heel smakelijk is.

Wil je het fruit karamelliseren dan gebruik je een grill- of koekenpan. Heb je geen honing of wil je het fruit puur laten? Dan kun je het ook grillen op de barbecue: ook heel erg lekker!

Variatietips

In de video gebruik ik de lente-ui rauw en in ringetjes voor wat extra bite in dit gerecht. Maar heb je de grillpan of barbecue aan staan dan heb ik nog een leuke variatie tip voor je. Het is namelijk óók heel erg lekker om lente-ui in zijn geheel te grillen. Je legt letterlijk een hele lente-ui in de grillpan of op het rooster van een hete barbecue tot er donkere grillstrepen ontstaan. Dit haalt het scherpe van de ui en geeft het een verrassende zoete smaak.

Daarnaast kun je de geitenkaas heel goed voor een andere, zachte maar zoutige kaas vervangen. Kun je geen geitenkaas vinden of vind je het gewoon niet zo lekker, kies dan voor feta. Geen parelcouscous bij de hand? Pasta zoals fusilli of farfalle smaakt ook heerlijk in dit gerecht!

Recept: Fleurige parelcouscoussalade met bietjes en gekaramelliseerde nectarine

 • 130 gram parelcouscous
 • 1 bouillonblokje (kip of groente)
 • 2-3 voorgekookte rode bieten
 • 100 gram zachte geitenkaas
 • 2 lente-ui
 • 2 nectarines of perziken
 • 1-2 eetlepels honing

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

 Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een bouillonblokje toe aan het kookwater.

 1. Halveer ondertussen de nectarines of perziken door een mes rond de pit te bewegen. Draai de twee helften vervolgens van elkaar af. Snij de vrucht vervolgens in partjes en maak ze los van de pit.
 2. Haal de bietjes uit de verpakking en vang het vocht van de bietjes op. Snij de bieten in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en de munt in hele fijne reepjes.
 3. Snij de lente-ui in ringetjes en zet opzij.
 4. Giet de parelcouscous af en meng de bietjes en het bietenvocht er doorheen tot alles mooi roze kleurt.
 5. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur.
 6. Gril of bak het fruit met een klein beetje olie op middelhoog vuur tot het kleurt of er grillstrepen in het vruchtvlees staan, draai om en herhaal aan de andere kant.
 7. Schep er vervolgens de honing overheen en laat dit even karamelliseren tot alles goudbruin is. Pas op dat de honing niet te donker wordt en verbrandt.
 8. Breng de salade nog op smaak met olijfolie, peper en zout naar jouw eigen voorkeur, roer alles goed door.
 9. Doe de parelcouscous in een schaal en verdeel de munt en geitenkaas erbovenop.
 10. Plaats het fruit en de lente-ui op de salade en garneer optioneel met een blaadje munt.
   

Bezoeken: 24

Related Posts

error: