Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Op 15 januari is het ook in Spanje ‘blue monday’: de meest depressieve dag van het jaar!

Maandag 15 januari (2024) is de meest depressieve dag van het jaar. Dit noemt men in het Engels ‘blue monday’ of in het Nederlands ‘blauwe maandag’ (let op en lees onderaan verder). Er is niet echt een Spaanse naam voor dit fenomeen, maar ongetwijfeld zullen veel Spanjaarden zich ook ‘blue’ of ‘blauw’ of ‘azul’ voelen op deze internationale depressieve dag.

Het gaat in dit geval om de derde maandag van het nieuwe jaar, waarop onderzoekers jaren geleden al ontdekten dat de mensen triester zijn dan normaal. Daarom noemt men deze maandag dan ook de trieste of depressieve dag van het jaar of ‘blue monday’.

Maar waarom is deze derde maandag van het jaar dan zo’n trieste en depressieve dag? Daar zijn enkele factoren voor. Als eerste het weer, koud, nat en donker op de meeste plaatsen waardoor mensen zich sneller triest of unhappy voelen, iets wat overigens niet overal in Spanje geldt.

Daarnaast ook economische motieven na de drukke en vaak dure kerstdagen en het nog niet ontvangen hebben van een salaris. Ook heeft het niet kunnen voldoen aan de vele nieuwjaarsvoornemens een invloed op het blauwe en trieste gevoel. Zo zijn er veel mensen die bijvoorbeeld zeggen te stoppen met roken of naar de gym te gaan, maar dat rond deze tijd van het jaar al niet meer doen.

Toch even iets positiefs voor diegene die last hebben van een Blue Monday … over 60 dagen (20 maart) begint de lente weer 🙂

Blauwe maandag

Vergelijk de ‘blue monday’ overigens niet met de Nederlandse term ‘blauwe maandag’ want dat is iets compleet anders. De uitdrukking ‘blauwe maandag’ staat namelijk voor een korte duurperiode of een periode die niet veel betekenis had. Iemand die een ‘blauwe maandag’ heeft gewerkt heeft nauwelijks ervaring opgedaan. Een verkering van een ‘blauwe maandag’ is ook niet echt een serieuze relatie geweest.

Weergaven: 21

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 6Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2190Bezoekers vorige week:
  • 376067Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: