Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Ontdek het warme zuiden

Zon, zee, zaligheid: Portugal is een populaire vakantiebestemming voor veel kampeerders. Het milde klimaat, 800 kilometer kustlijn en een fantastische eetcultuur lokken jaarlijks duizenden Nederlanders naar het warme zuiden. Is een vakantie in Portugal ook wat voor jou?

Massatoerisme vind je eigenlijk niet in Portugal – voornamelijk omdat het toch wat verder rijden is. De route voert dwars door Spanje en is makkelijk te rijden. Onderweg in Spanje zijn er prima campings te vinden voor een overnachting. Wil je op vakantie naar Portugal, dan vind je het actuele reisadvies op nederlandwereldwijd.nl.

De Algarve

De grootste toeristentrekker in Portugal is de Algarve, met z’n prachtige stranden. Maar die vind je ook aan de Costa de Lisboa of de Costa Verde. Ook de duizelingwekkende ravijnen in de Serra da Estrela trekken veel natuurgenieters – je kunt hier fantastisch wandelen en vogels kijken.

Genieten van de kust van Portugal.

Genieten van de fado-muziek

Hoogtepunt tijdens je vakantie is een bezoek aan de hoofdstad Lissabon. Perfect om lekker rond te slenteren in het centrum en in de romantische wijken met hun smalle straatjes. Ook leuk om te bezoeken: de sneeuwwitte dorpjes in de Alentejo-streek en de prachtige paleizen van Sintra. Lekker eten en drinken kun je overal in gezellige restaurantjes, waar je je ook kunt onderdompelen in de fado-muziek: het Portugese levenslied dat vroeger alleen in oude volkskroegen werd gezongen. Inmiddels is fado uitgegroeid tot een erkende zangkunst waar je ook in de luxere uitgaansgelegenheden van kunt genieten.

Een van de straatjes in Lissabon.

Kamperen doe je op grote en kleine campings – de kleintjes worden vaak beheerd door verenigingen of gemeenten en bieden alleen basisvoorzieningen. Voor meer comfort en luxe kun je terecht op de grotere campings. In de Algarve natuurlijk, maar ook aan de Costa Verde – de groene kust – bij Porto, aan de kust bij Lissabon: de Costa de Lisboa. Speciaal voor golfliefhebbers zijn er in deze regio veel golfbanen aangelegd. Tenslotte nog een tip als je in augustus in Portugal bent: het Sardines Festival in de Portimão, in de eerste helft van augustus. Met muziek, vuurwerk, overal muziekoptredens en natuurlijk barbecues op elke hoek van de straat. Bom proveito!!

Palace da Pena

Tips tijdens je vakantie in Portugal

Moet je doen

Wandelen! De Algarveroute is een 250 km lange wandelroute vanaf de Spaanse grens bij Alcoutim tot Cabo de Sao Vicente, het meest zuidwestelijke puntje van Portugal.

Moet je zien

Een van de mooiste stranden van Portugal is Praia da Marinha, met kristalhelder water, uitgestrekte strand en robuuste kliffen. Boek dan ook een bootexcursie naar de grotten.

Moet je proberen

Populaire gerechten: Sardines Assadas (sardientjes van de grill), Frango Assado com piri-piri (kip) en Ameijoas Cataplana: een gerecht met verse schelpdieren, rauwe ham en tomaten.

Sardientjes van de grill

Weergaven: 27

Related Posts

error: