Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Marina Beach-eigenaar en multimiljonair Peter Gillis ligt nu onder vuur in België

Multimiljonair Peter Gillis, bekend van het SBS-programma Familie Gillis: Massa is kassa, ligt onder vuur in België. Karel Wieërs, wethouder van de Belgische stad Lommel, start een procedure om alle banden met de Oostappen Groep van Gillis te verbreken. 

Gillis, die ook eigenaar is van vakantiepark Marina Beach in Hoek, wacht rustig af op wat komen gaat, zegt hij in een eerste reactie. ,,We zien het wel tegemoet. Mijn huisadvocaat zit op die zaak en we hebben onze mening al gegeven. Ik laat het verder over aan de juristen die er onderling mee bezig zijn.”

Een kleine drie jaar zit Wieërs al om tafel met de vakantieparkenmagnaat. Er zijn flink wat problemen op het Blauwe Meer en het Parelstrand, zei hij eerder al tegen het Eindhovens Dagblad. De onenigheid gaat onder meer over de kwaliteit van wonen die niet deugt tot gedoe met arbeidsmigranten. Dat laatste maakte Gillis eerder al mee op zijn voorbeeldpark Prinsenmeer in Ommel.

Tevens is er een juridische strijd met de gemeente net over de grens bij Valkenswaard over  erfpachtconstructies. Volgens de schepen (wethouder) heeft Gillis verzuimd een verlenging van negen jaar aan te vragen bij het stadsbestuur voor Blauwe Meer.

Alleen met een vonnis kunnen we hem buiten zetten”

Karel Wieërs, Wethouder van de stad Lommel

De deadline lag eind september en een nieuwe aanvraag is sindsdien niet gedaan, licht Wieërs telefonisch toe. Dat biedt Lommel een opening om Oostappen te vervangen. ,,Het besluit moet deze week nog officieel genomen worden, maar het is de gebruikelijke gang van zaken in dit soort gevallen. We gaan de procedure tegen hem starten en dagvaarden hem. Alleen met een vonnis kunnen we hem buiten zetten.”

Het stadsbestuur van Lommel staat nog steeds op het standpunt om geen zaken meer met Gillis te doen. Daar is volgens de schep de laatste maanden niets aan veranderd.

Niet zonder slag of stoot

Wieërs verwacht niet dat Gillis zich zonder slag of stoot zal laten verwijderen van Blauwe Meer. Hij houdt al rekening met een juridische strijd die zeker maanden kan gaan duren. ,,Helemaal in het begin heeft hij de gang van zaken betwist. Volgens hem lag een verlenging voor de hand en daarna hebben we niets meer van hem gehoord. Ook niet na de deadline eind september.”

Soortgelijke problemen spelen intussen ook op het Parelstrand. De discussie daar gaat ook over het verlengen van die erfpachtconstructie, maar daar is nog geen sprake van procedures zegt Wieërs.

bron; PZV

Bezoeken: 1804

Related Posts

error: