Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Lommel vertrouwen kwijt in Peter Gillis, problemen op twee Belgische parken zijn talrijk

LOMMEL – Multimiljonair Peter Gillis heeft het, na Asten, nu ook helemaal verbruid bij het stadsbestuur van het Belgische Lommel. Dat gaat de juridische strijd aan over de parken Blauwe Meer en Parelstrand, in de hoop de banden met Oostappen Groep te verbreken. 

,,Het is niet de bedoeling nog zaken met hem te doen.” Schepen – zeg maar wethouder in België – Karel Wieërs van Lommel is al zijn vertrouwen kwijt in Peter Gillis, de recreatiegigant die zijn hoofdkantoor in Asten heeft.

Hij probeert tweespalt te zaaien in het stadsbe­stuur, maar dat lukt hem niet.

Karel Wieërs, Schepen van Lommel

Al 2,5 jaar zit Wieërs met Gillis aan de onderhandelingstafel. De problemen op beide parken in de stad net over de grens bij Valkenswaard zijn talrijk. Wieërs somt er een paar op: de kwaliteit van wonen deugt niet, er is net als in Asten gedoe met arbeidsmigranten en er zijn veel klachten van bewoners van Blauwe Meer en Parelstrand. Bovendien heeft Gillis te weinig gastverblijven doorgegeven waardoor hij te weinig belasting afdraagt.

Gillis gaat zich eerst verdiepen

Peter Gillis is helemaal verbaasd, zegt hij in een korte reactie. ,,Ik ga me er eerst verder in verdiepen en alles verder onderzoeken.”

Momenteel speelt er ook nog een geschil over verlenging van erfpacht tussen Oostappen en de gemeente Lommel. Volgens de schepen heeft Gillis verzuimd een verlenging van negen jaar aan te vragen bij het stadsbestuur. Dat biedt Lommel de opening om Oostappen te vervangen. ,,Hij zal zich daartegen juridisch gaan verzetten en dat wordt een flinke strijd. Tenzij hij alles oplost, maar dat verwacht ik niet eerlijk gezegd”, aldus Wieërs.

Nieuwe uitbater Blauwe Meer

Volgens de schepen was de erfpachtovereenkomst al op 31 mei 2019 verlopen, maar kon Gillis doordraaien vanwege de onderhandelingen die nog gaande waren. ,,Als alles normaal verloopt zal er een nieuwe uitbater voor Blauwe Meer komen.”

Hij is mijn oud-buur­man. Ik vind het raar dat hij dat zegt.

Peter Gillis, Recreatie-ondernemer

Op het Parelstrand – de camping die bekendheid geniet door de Netflix-serie Undercover – zijn volgens de schepen amper nog voorzieningen. De erfpacht voor het strandgedeelte verloopt eind september en wordt volgens de bestuurder zeker niet verlengd. Voor de rest van het terrein zal waarschijnlijk nog een procedure volgen.

Jammer dat Gillis zo op de man speelt

Wieërs vermoedt dat hij als kwade genius wordt gezien door Gillis. ,,Ik vind het jammer dat Gillis het zo op de man speelt”, zegt hij. ,,Ik heb het in zijn ogen gedaan. Hij probeert tweespalt te zaaien in het stadsbestuur, maar dat lukt hem niet. Dit is een beslissing van ons alle acht, inclusief de burgemeester. Maar we zijn niet de enigen, het lijkt wel alsof hij nergens goede ervaringen heeft.”

Gillis zegt dat er geen sprake is van een persoonlijke strijd. ,,Hij is mijn oud-buurman. Ik vind het raar dat hij dat zegt.”

bron; ED

Weergaven: 47

Related Posts

error: