Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

     

In het spoor van het Ardennenoffensief

Het Ardennenoffensief, ook wel bekend als de Slag om de Ardennen of de Battle of the Bulge, was een van de laatste grote offensieven van de Duitse Wehrmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de winter van 1944-1945 probeerden de Duitsers door de geallieerde linies in de Ardennen te breken, met als doel de haven van Antwerpen te veroveren. Dit offensief liet diepe sporen na in het landschap en in de herinnering van de Belgische Ardennen.

Voor avontuurlijke camperaars die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is een tocht langs de belangrijkste sites van het Ardennenoffensief bijna een levende geschiedenisles. Deze trip neemt je mee langs stille getuigen van de strijd die hier meer dan 75 jaar geleden woedde.

Startpunt: Bastogne

Bastogne (Bastenaken) is een essentiële halte op deze historische route. De stad was het middelpunt van een belegering tijdens het Ardennenoffensief en is nu de thuisbasis van het Bastogne War Museum. Dit museum biedt een diepgaande blik op de gebeurtenissen van het offensief, met een focus op de ervaringen van zowel soldaten als burgers. Voor campers zijn er in de buurt van Bastogne verschillende overnachtingsmogelijkheden, zoals camperplaats Bastogne War Museum.

Het Museum van de Slag om de Ardennen

Een tussenstop die je niet mag missen is het Museum van de Slag om de Ardennen in La Roche-en-Ardenne, een van de meest pittoreske stadjes van de Ardennen. Het museum biedt een indrukwekkend overzicht van de gebeurtenissen tijdens het Ardennenoffensief. Met een collectie van uniformen, wapens, persoonlijke voorwerpen van soldaten en diorama’s brengt het museum de geschiedenis tot leven. Camperplaats Barrage de Nisramont kan als uitvalsbasis dienen voor een bezoek.

Het bloedbad van Malmedy

Een andere belangrijke plek om te bezoeken is het herdenkingsmonument voor het Bloedbad van Malmedy, waar tijdens het offensief meer dan tachtig Amerikaanse krijgsgevangenen werden geëxecuteerd door de SS. In de buurt van Malmedy vind je camperplaats Parking Mobilhomes Malmedy, waar je kunt overnachten en de tijd kunt nemen om deze belangrijke historische site te bezoeken.

La Gleize

Niet ver van Malmedy ligt het dorpje La Gleize. Hier vind je een van de meest indrukwekkende overblijfselen van de Battle of the Bulge: een bijna intacte Duitse Koningstijger-tank. Deze tank, achtergelaten door de terugtrekkende Duitse troepen, staat nu als een stille getuige van de hevige gevechten in deze regio. Het dorpje herbergt ook het December 1944 Museum, waar een uitgebreide collectie van militaria te zien is.

Ardennes American Cemetery

Een indrukwekkende halte op je route door de Ardennen is ook het Ardennes American Cemetery in Neupré, ten zuiden van Luik. Hier vinden meer dan 5000 Amerikaanse soldaten die hun leven gaven tijdens de Tweede Wereldoorlog hun rustplaats. Het ereveld, omzoomd door uitgestrekte weiden en bossen, is bij uitstek een plek van bezinning. Een bezoek aan het kerkhof is een must voor iedereen die de impact van het Ardennenoffensief wil begrijpen.

Weergaven: 11

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 9Bezoekers online. :
  • 138Bezoekers vandaag:
  • 439Bezoekers gisteren:
  • 3175Bezoekers vorige week:
  • 399754Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: