Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Kruidige omelet met witte asperges

Dit jaar maakte Chef Roman er weer iets lekkers van. Natuurlijk was dit voor Hans niet genoeg, dus hij nam er een sandwich (wit bolletje, hotelbroodje) bij. Dit gerecht kan je nemen als voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten

  • Asperges (bij voorkeur witte, medium, ongeschild (of geschild), 4 asperges per persoon)
  • Smaakvolle boerenham
  • Sla mengeling
  • Groene pesto
  • Kruidenmix voor omelet (dit kan naar believen gekruid worden, wij opteerden voor een kant en klare boerenomeletkruidenmix)

Bereiding

  • Schil de asperges en kook deze.
  • Wij doen de asperges in een kookpot met een beetje zout en vanaf deze koken tellen we 5 minuten. Na deze 5 minuten zet je ze van het vuur en laat je ze met het deksel nog 10 minuten in het water. Daarna zijn ze perfect!
  • Ondertussen neem je een mengkom, hier doe je 6 eieren en de kruidenmix in. Kluts alles door elkaar en laat deze 15 minuten rusten zodat de smaken van de kruiden zich kunnen ontwikkelen.
  • Bak eerst het omelet in de pan.
  • Na het bakken doe je de boerenham in dezelfde pan en bak je deze naar eigen keuze.
  • Leg het omelet op een bord, dan de boerenham en daarop de asperges. Hierover smeer je dan een theelepel groene pesto.
  • Plooi het omelet om, zodat je een halve maan krijgt. Leg naast het omelet de sla mengeling en rond af met een vinaigrette of doe er wat olijfolie over.

Tip

  • Je kan het omelet ook dun houden en dan kan je het oprollen als een pannenkoek. Deze kan je dan op een bedje van gemengde sla leggen.
  • Indien je ongeschilde asperges neemt kan je de schillen gebruiken om een lekkere aspergesoep van te maken. Maak deze af met grijze garnalen en gegrilde kruidige croutons.

Weergaven: 44

Related Posts

error: