Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Kamperen tussen het talloze Unesco Werelderfgoed in Occitanië

In het hart van het zuidwesten van Frankrijk ligt Occitanië, een regio waar je kampeert tussen talrijke Unesco Werelderfgoedlocaties.

Carcassonne bijvoorbeeld, in de heuvels van de Pyreneeën. Deze grootste vestingstad van Europa pronkt met zijn 3 kilometer lange stadsmuren met 52 torens. En de stad Albi, die bekendstaat als Ville Rouge vanwege de rode bakstenen die zijn gebruik voor onder andere de bouw van de indrukwekkende Pont Vieux en de kathedraal Sainte-Cécile – het grootste bakstenen gebouw ter wereld.

Saint Guilhem le Désert is volgens Unesco een van de allermooiste dorpen van Frankrijk: prachtige stegen, een abdij uit de 9de eeuw en uitzicht op de rivierkloof van de Hérault. Het keteldal Cirque de Gavarnie is de enige Franse plek die vanwege zowel natuurlijke als culturele factoren bestempeld is tot werelderfgoed. Ook is het een mooi gebied voor wandelaars die van een uitdaging houden.

Weergaven: 22

Related Posts

error: