Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Je hond meenemen naar Spanje? Houdt hier rekening mee

Als je van plan bent om je hond mee te nemen naar Spanje, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Het is van essentieel belang om goed voorbereid te zijn, zodat zowel jij als je harige vriend een aangename en stressvrije reis kunnen hebben.

Hier zijn enkele belangrijke punten waar je aan moet denken:

Identificatie en registratie

Zorg ervoor dat je hond een microchip heeft en dat deze correct is geregistreerd met jouw contactgegevens. Dit is verplicht in Spanje en helpt bij het terugvinden van je hond als hij per ongeluk verdwaalt.

Vaccinaties en gezondheid

Controleer of je hond up-to-date is met alle benodigde vaccinaties, inclusief rabiës. Je hebt een Europees dierenpaspoort nodig om te bewijzen dat je hond gevaccineerd is. Daarnaast is het verstandig om voor vertrek een gezondheidscontrole door een dierenarts te laten uitvoeren.

Reisbenodigdheden

Zorg ervoor dat je alle noodzakelijke reisbenodigdheden voor je hond bij je hebt, zoals een comfortabele reismand of -kennel, voldoende hondenvoer en water, een riem en halsband, speelgoed en eventuele medicijnen die je hond nodig heeft.

Vervoer

Als je met het vliegtuig reist, informeer dan bij de luchtvaartmaatschappij naar hun beleid met betrekking tot het reizen met huisdieren. Het is ook belangrijk om te weten of je hond in de cabine mag reizen of in het vrachtruim moet worden vervoerd. Als je met de auto reist, zorg er dan voor dat je een veilige en comfortabele plek hebt voor je hond om te zitten of te liggen.

Wet- en regelgeving

Informeer jezelf over de specifieke wet- en regelgeving met betrekking tot het houden van honden in Spanje. Honden moeten bijvoorbeeld altijd aangelijnd zijn in openbare ruimtes en sommige stranden hebben beperkingen voor honden. Houd je aan de lokale voorschriften om problemen te voorkomen.

Hittebescherming

Spanje kan in de zomer erg heet zijn, dus zorg ervoor dat je je hond beschermt tegen de hitte. Vermijd lange wandelingen tijdens de warmste uren van de dag en zorg altijd voor voldoende schaduw en vers water.

Dierenarts en noodgevallen

Zoek van tevoren naar een betrouwbare dierenarts in de omgeving waar je verblijft. Zorg ervoor dat je hun contactgegevens bij de hand hebt, voor het geval je hond medische hulp nodig heeft. Het is ook verstandig om te informeren naar de dichtstbijzijnde 24-uursdierenkliniek voor noodgevallen.

Voeding en water

Neem voldoende voedsel mee voor de duur van je verblijf. Het kan soms moeilijk zijn om hetzelfde merk of type hondenbrokken in Spanje te vinden. Zorg ervoor dat je altijd vers drinkwater beschikbaar hebt voor je hond, vooral tijdens warme dagen en tijdens uitstapjes.

Door bovenstaande tips in acht te nemen wordt het mogelijk om zorgeloos je hond mee te nemen voor een (langdurige) vakantie in Spanje.

Bezoeken: 3

Related Posts

error: