Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Op motorhomevakantie met je hond? 9 handige tips

Ga je op motorhomevakantie met je hond, dan houd je best rekening met een aantal zaken. Hieronder hebben we enkele tips voor jou op een rijtje gezet. Zo ga jij goed voorbereid op roadtrip met je trouwe viervoeter aan je zij.

ZORGELOOS REIZEN MET JE HUISDIER

TIP 1: Plan je route en accommodaties 

Zoek van tevoren uit waar er hondvriendelijke campings en motorhomeparken zijn waar je kunt overnachten. Vind je geen omheinde kampeerplaatsen, neem dan zelf een hondenpen, harnasje of lange leiband mee. Zo kan je rustig samen met je hond buiten zitten.
In de accessoireshop van Dicar vind je alles wat je nodig hebt.

Verder is het ook handig om te weten waar de dichtstbijzijnde dierenartsen zijn. Vraag het na voor je vertrekt. Zo weet je waar je terecht kan in geval van nood.

TIP 2: Klik je hond veilig vast

Een losse hond in de motorhome verdubbelt de kans op afleiding en een ongeluk. Klik je hond daarom veilig vast met een autohondengordel of zet hem in een hondenreismand. Zo kan hij comfortabel  liggen of zitten zonder de bestuurder te hinderen. Bovendien kan je hond niet ontsnappen als je de deur van de auto, de achterklep of het raam opent.

TIP 3: Op motorhome-vakantie met je hond? 

(Check de wet-regelgeving)

Als je naar het buitenland reist met je huisdier neem je best contact op met jouw dierenarts voor de nodige documenten en vaccinaties.
In elk land gelden er andere regels. De voorschriften verschillen naargelang je reist naar een land binnen of buiten de Europese Unie. Zo stellen sommige landen extra eisen om besmettingen met hondsdolheid te voorkomen. Klik op deze link voor meer info.

TIP 4: Bereid je hond voor op de reis

Als je hond het niet gewoon is om lange afstanden te reizen, dan is het verstandig om hem hierop voor te bereiden. Maak bijvoorbeeld korte ritten met je viervoeter om hem te laten wennen aan het reizen met de motorhome. Ook is het een goed idee om je hond voor je vertrekt al te laten rondsnuffelen. Leg het favoriete speeltje, dekentje of kussen in de mobilhome. Zo voelt de nieuwe omgeving snel vertrouwd aan voor jouw huisdier.

TIP 5: Zorg voor voldoende eten en water

Neem voldoende hondeneten mee voor je hond tijdens de reis. Het kan ook handig zijn om het voer van je hond in afsluitbare containers te bewaren, zodat het vers blijft. Vergeet niet om voldoende waterbakjes mee te nemen en zorg er zeker voor dat je het vertrouwde voederbakje bij hebt. Zo voelt jouw hond zich snel thuis in zijn nieuwe ‘huis op wielen’.

Heeft je hond een gevoelige maag, geef hem dan flessenwater op de plaats van bestemming.

TIP 6: Op motorhome-vakantie met je hond?

(neem je EHBO-koffer mee)

Zorg ervoor dat je het nodige verzorgingsmateriaal meeneemt voor je hond, zoals een nagel- en tekentang en verband. Er bestaan speciale verbanddozen voor huisdieren waarin je al het nodige vindt om eerste hulp te verlenen. Je kan ze online kopen.

TIP 7: Houd er rekening  met het klimaat

Reis je naar een warm land, zorg er dan voor dat je hond niet oververhit raakt. Als het erg warm is, kies je er best voor om in de koelere uren van de dag te reizen en te stoppen op schaduwrijke plekken. Zorg ook voor voldoende vers water.

TIP 8: Op motorhome-vakantie met je hond?

(Zorg voor voldoende beweging)

Het kan verleidelijk zijn om de hele dag in de motorhome door te brengen, maar dit is niet goed voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Maak regelmatig een tussenstop aan een hondvriendelijk park of strand, zodat je huisdier even kan rennen en zijn behoefte kan doen.

TIP 9: Gef je hond voldoende aandacht en rust

Houd er rekening mee dat reizen vermoeiend kan zijn voor je hond, dus plan voldoende rustmomenten in. Daarnaast is het ook belangrijk om hem tijdens de vakantie voldoende aandacht te geven. Zo kan je regelmatig een lange wandeling samen maken of samen spelen met zijn favoriete speeltjes.

Met de juiste voorbereiding en planning beleef je een aangename en veilige motorhomevakantie met je hond. Geniet van de mooie momenten samen en de vrijheid van het reizen met de mobilhome.

 

Weergaven: 37

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 13Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2197Bezoekers vorige week:
  • 376074Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: