Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Grote verandering bij Mercadona in Spanje: geen papieren kassabonnen meer

Het heeft volgens velen te lang geduurd, maar de Spaanse supermarktketen Mercadona heeft besloten geen papieren kassabonnen meer te geven na het afrekenen bij de kassa’s van de bijna 1.630 eigen supermarkten.

Mercadona voert het nieuwe systeem geleidelijk in bij alle Supermarkten in Spanje en Portugal. De Spaanse keten bespaart hiermee duizenden kilo’s papier. Onderaan dit artikel kun je lezen wat je kunt doen om wél papieren kassabonnen te ontvangen.

Beeld: mercadona / web

Mercadona heeft bekendgemaakt dat ze hun digitale voetafdruk verder zullen verminderen door te stoppen met het verstrekken van papieren kassabonnen in hun winkels. Klanten hebben voortaan de mogelijkheid om een milieuvriendelijk alternatief te kiezen: een digitale kassabon.

Deze keuze, die al door tal van andere supermarkten en kledingzaken is doorgevoerd, heeft als doel om de verspilling van duizenden kilo’s papier elk jaar tegen te gaan. De grote milieu-impact van het intensieve papiergebruik vormt de doorslaggevende reden voor dergelijke veranderingen.

Hoe werkt het

Voor mensen die altijd de kassabonnen van al hun aankopen bij de hand willen hebben, met name die van voedsel en andere consumptiegoederen, is het voldoende om altijd met hun bankkaart te betalen om opeenvolgend de bonnen van elke aankoop bij Mercadona te krijgen.

Als de klant die prijs stelt op het hebben van een kassabon wil afrekenen, zal de medewerker hem of haar vragen of hij of zij bij elke aankoop met de betreffende kaart die hij of zij gaat gebruiken voor deze betaling, een nieuw digitale kassabon op zijn of haar e-mailadres wil ontvangen. Als de klant instemt, zal de medewerker onmiddellijk om het telefoonnummer vragen om dit permanent aan zijn creditcard of betaalkaart te koppelen. LET OP: door het geven van het telefoonnummer aan de werknemer stemt de klant expliciet in met het gebruik van de digitale kassabon-service. Het is ons nog niet duidelijk of dit systeem ook gebruikt kan worden met buitenlandse telefoonnummers.

Wanneer de klant ten slotte aan de kassamedewerker bevestigt dat hij of zij de digitale factuur wil ontvangen, krijgt hij of zij automatisch een bericht op zijn of haar WhatsApp met informatie over de uitgevoerde transactie. Er rest nog slechts één laatste stap: via de berichtenservice het e-mailadres doorgeven waarop de bonnen van alle aankopen bij Mercadona verzonden moeten worden.

Mocht je van mening veranderen en deze dienst willen stopzetten, dan kun je zowel het aan de Mercadona-klant account gekoppelde telefoonnummer aanpassen of de dienst rechtstreeks opzeggen via het geopende WhatsApp-gesprek.

Als je wél een kassabon wilt

Voor mensen die gehecht zijn aan papier en hun papieren kassabonnen nodig hebben om hun voedseluitgaven nauwlettend te volgen, is er nog een mogelijkheid. Ze kunnen nog steeds een fysieke kassabon ontvangen door contant te betalen. Als je niet met een bankkaart betaalt, zal het systeem je niet om je telefoonnummer vragen, waardoor je niet geregistreerd wordt en je jouw telefoonnummer niet aan Mercadona geeft.

Weergaven: 32

Related Posts

error: