Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Genieten van mirabellen, meren en munsterkaas in Lorraine

Tegen de grens van Luxemburg aan ligt de regio Lorraine, ook wel bekend als Lotharingen.

Bezoek het Regionaal Natuurpark van Lotharingen, voor een wandeling of fietstocht over de Woëvre-vlakte. Verkoeling vind je bij een van de vele meren, zoals het Madinemeer. Of sla je hengel uit aan de oever van de Moezel. Kinderen stappen graag de dierentuin van Amnéville in, waar tweeduizend dieren wonen.

De regio zit vol historie. In het dorp Domrémy-la-Pucelle staat het huis waar de nationale heldin Jeanne d’Arc in 1411 werd geboren. Het idyllische Metz is de hoofdstad van Lorraine en een van de groenste steden van Frankrijk. Ook op het gebied van architectuur kijk je je ogen uit, van middeleeuws tot modern. Op de lokale markt zie je veel mirabellen liggen: de bekroonde pruim. Van de wereldproductie komt 75 procent uit de boomgaarden van Lorraine. Andere lokale lekkernijen voor bij de borrel op de camping zijn de quiche Lorraine, munsterkaas uit de Vogezen en brie de Meaux.

Weergaven: 52

Related Posts

error: