Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Er komt geen toeristenbelasting in de regio Valencia

De nieuwe regionale regering die na de verkiezingen van mei aan de macht is gekomen in de regio Valencia heeft, zoals aangegeven tijdens de verkiezingscampagne, de opkomende toeristenbelasting in de hele autonome regio afgeschaft. De ‘tasa turística’ zou eigenlijk vanaf december 2023 in werking moeten treden, maar dat gaat nu niet door.

Beeld: via canva.com

De regionale regering heeft de toeristenbelasting in de regio Valencia afgeschaft. Deze maatregel treedt in werking op 15 november en is goed ontvangen door de toeristische sector. De belasting was al gedoemd te verdwijnen nadat de Partido Popular bij de regionale verkiezingen van afgelopen mei won. De partij had tijdens de campagne al aangekondigd dat de belasting zou worden afgeschaft.

De Valenciaanse belasting op toerisme, die in december 2023 van kracht zou zijn geworden, zou variëren van 0,50 tot 2 euro per dag voor toeristische verblijven. De belasting zou worden geheven op personen die reserveren in hotels, toeristische appartementen, toeristische woningen, campings, camperparkings, accommodaties voor plattelandstoerisme en toeristische herbergen.

De toeristenbelasting of ‘Impuesto Valenciano de Estancias Turísticas’ die de provincies Alicante, Valencia en Castellón zouden krijgen, was echter anders dan in Catalonië en de Balearen. In deze twee regio’s gaat het om een regionale toeristenbelasting die in de hele autonome regio geldt, maar in het geval van de Valencia regio ging het om een gemeentelijke toeristenbelasting die daarnaast vrijwillig was. Met andere woorden, de gemeenten mochten zelf kiezen om een toeristenbelasting in te voeren om hun gemeentekas aan te vullen en het geld te gebruiken voor verbeteringen in het toerisme, of niet.

Canva

Weergaven: 20

Related Posts

Advertenties

ACT
PROFA-CLEAN-300X250
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 7Bezoekers online. :
  • 261Bezoekers vandaag:
  • 376Bezoekers gisteren:
  • 3000Bezoekers vorige week:
  • 386065Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

Weg met de zwarte strepen op je camper

error: