Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Camping La Torreta in Benidorm gaat zijn faciliteiten uitbreiden met twee keer de huidige omvang

Camping la Torreta in Benidorm gaat haar accommodatiecapaciteit uitbreiden. De gemeenteraad heeft een vergunning afgegeven voor grote werkzaamheden om ruimtes te vergroten langs drie percelen die aan haar vestiging grenzen, die zich uitbreiden in een gebied dat, samen met het huidige, de uitbreiding zal verdubbelen.

In de afgelopen jaren is dit al een onderwerp van discussie geweest, nadat de vergunning in 2017 werd ingetrokken omdat deze zich in een overstromingsgebied bevond.

Locatie

De locatie in Rincón de Loix bevindt zich tussen de Lope de Vega-school en het Benidorm Palace. Momenteel is het een van de kleinste campings in Benidorm. Het herbergt 237 percelen en 11 bungalows. Er zullen nieuwe wooneenheden en toiletruimtes bij komen. Om dit te doen, zullen ze drie percelen exploiteren tussen de urbanisatie Rocas Blancas en Camping el Racó, op ongeveer 150 meter van de huidige vestiging van avenida Dr Severo Ochoa.

Zoals uitgelegd door de wethouder voor stedenbouw, Lourdes Caselles , zijn de problemen die voortkomen uit het feit dat men zich in een gebied bevindt dat wordt beschouwd als onderhevig aan overstromingen, opgelost. Na de stortregens van december 2016 constateerde de Lokale Politie in haar rapport dat in het gebied dat het kanaal binnendringt “een groot aantal caravans geparkeerd staat, met gevaar voor die bewoners”. Op 29 maart van dit jaar bracht de gemeentelijke afdeling Ingenieurswetenschappen opnieuw een rapport uit waarin stond dat de camping “in zijn geheel” wordt getroffen “door het gevaar van overstromingen van geomorfologische oorsprong”.

Maanden later kondigde de gemeenteraad het kanaliseringsproject voor de Barceló-ravijn aan, waarin in de documentatie stond dat het een oplossing was voor mogelijke overstromingen in het gebied. De nieuwe locatie ligt verder weg van het risicogebied in kwestie, maar ligt ook dicht bij een deel van het kanaal.

(Bron: Alicante Plaza)

Weergaven: 48

Related Posts

error: