Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Bosbrand Spanje

Bosbrand Spanje heeft 4.000+ hectare natuur verwoest en is nog niet onder controle

Beeld: @BombersDipcas / twitter

De eerste grote natuur- en bosbrand van het voorjaar in Spanje, begonnen op donderdag in het binnenland van Castellón, blijft onbeheersbaar en heeft al meer dan 4.000 hectare verwoest en heeft meer dan 1.500 mensen gedwongen om te evacueren in de provincie Castellón en Teruel.

De natuur- en bosbrand die al drie dagen woedt in het binnenland van de provincie Castellón (Valencia regio) en Teruel (Aragón) is nog steeds niet onder controle en wordt gekenmerkt door zijn grote omvang en verwoestende kracht. Ondanks dat het getroffen gebied de afgelopen uren niet is gegroeid en rond de 35 tot 40 kilometer groot is, blijft de situatie zeer ingewikkeld. 

Meer dan 4.000 hectare natuur en bos is aangetast en 700 mensen zijn betrokken bij de bestrijding van de brand, die meer dan 1.500 inwoners van de provincie Castellón (Valencia regio) en 250 mensen in de provincie Teruel (Aragón) heeft gedwongen om te evacueren. Het is nu afhankelijk van de weersomstandigheden en de wind uit het zuiden treft op dit moment Aragón meer dan Valencia, maar dit kan snel veranderen.

De regionale première van de Valencia regio, Ximo Puig, en zijn collega van de regionale overheid van Aragón, Javier Lambán, hebben zaterdag het Geavanceerde Commandocentrum bezocht en aangegeven dat de brand nog steeds niet onder controle is vanwege zijn ‘grote vraatzucht’ en een ‘zeer gecompliceerde’ situatie.

Nieuwe brand in Picassent

Brandweerlieden werken nu ook aan het blussen van een bosbrand die op zaterdag is uitgebroken in Picassent in de provincie Valencia. De brand woedt in de buurt van verschillende verspreide woningen waar de inwoners preventief moesten evacueren, vooral in het gebied van Creu del Pla de l’Aljub. Sommige mensen die op bezoek waren, hebben ervoor gekozen om terug te gaan naar hun eerste verblijfplaats, terwijl de gebruikelijke bewoners zich op afstand hebben gehouden op de wegen vanwege de dikke rook. 

De oorsprong van de brand was een gecontroleerde landbouw verbranding in een nabijgelegen veld, die om onbekende redenen uit de hand liep en de brand veroorzaakte. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak.

Weergaven: 88

Related Posts

error: