Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Wat kost een camper?

Waar bestaan de kosten voor een camper uit?

De eenmalige kosten voor een nieuwe camper bestaan uit:

  • Rijbewijs C1 € 1.300
  • Aanschaf camper € 40.000 – € 80.000

De jaarlijkse doorlopende kosten bestaan uit:

Je kunt de aanschafkosten ook meenemen in de jaarlijkse kosten via afschrijving.

Kosten aanhanger rijbewijs C1

Om met een grotere camper te mogen rijden is een apart rijbewijs nodig, een rijbewijs C1. Voor het behalen van het C1-rijbewijs hebben de meeste mensen 6 rijlessen nodig. Een rijles kost gemiddeld € 70. Het praktijkexamen kost € 400. Voor een C1-rijbewijs moet je ook een theorie-examen afleggen van € 350.
Bij veel rijscholen wordt ook een volledig pakket aangeboden. Dit kost € 1.200 – € 1.400.

Aanschaf van een camper

Een nieuwe camper is te koop vanaf zo’n € 40.000. De bovengrens is – net als bij auto’s – redelijk onbegrensd, maar de meeste mensen geven aan een camper toch niet meer uit dan zo’n € 70.000.

Tweedehands kan natuurlijk ook. De prijs van tweedehands campers is afhankelijk van het merk en het type. Hoeveel vraag is er en hoe goed is de reputatie?

Huren van een camper

Als je (nog) geen camper bezit, kun je er ook een huren. Dit kost, afhankelijk van het type camper en het seizoen, tussen de € 90 en € 170 per dag.

Camperverzekering

De kosten van een camperverzekering zijn net als bij een auto afhankelijk van het gewicht en de waarde van de caravan en wat je wilt verzekeren: alleen WA, WA+ of All risk. Voor alleen een WA-verzekering ben je al gauw € 700 per jaar kwijt en voor WA+ en allrisk resp. € 1.400 en € 2.400.

Onderhoudskosten

Een onderhoudsbeurt kost rond de € 350.

Stalling

Wanneer je de camper ergens wilt stallen is dat vaak afhankelijk van de lengte van de camper, Je moet rekenen op € 50 per meter.

bron; https://www.berekenhet.nl

Weergaven: 24

Related Posts

error: