Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Wat is een All Risk ofwel WA Casco verzekering

Als je een mooie auto hebt wil je die mooi houden. Maar volgens het bekende gezegde: een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er iets met je auto gebeurt wil je schade verholpen hebben. Dan heb je een WA Casco autoverzekering nodig.

In het land van autoverzekeringen zijn er drie ‘smaken’. Je hebt de WA autoverzekering als basis. Die vergoed eigenlijk alleen maar de schade die je aan een tegenpartij toebrengt. Voor veel mensen is dat te beperkt. Wil je iets meer dekking, vooral door schades die van buitenaf komen, dan kan de WA beperkt casco autoverzekering een uitkomst zijn. Die zorgt ervoor dat je ook schade door bijvoorbeeld brand, aanrijdingen met dieren en ruitbreuk gedekt zijn. Maar je kunt ook verder gaan.

Meerwaarde WA casco autoverzekering

Als je een WA casco autoverzekering hebt, dan is eigenlijk alle schade die je aan anderen toebrengt gedekt, maar ook aan je eigen auto. Dus als je een aanrijding veroorzaakt dan wordt de schade aan de ander, maar ook jouw eigen schade vergoed door de verzekering. Daarnaast is schade door vandalisme in dit geval gedekt door de verzekering, ook een geruststellende gedachte. Immers: als je een schade krijgt, dan staat je hoofd vaak naar andere dingen dan te zoeken naar mogelijkheden om zelf jouw vervoer te organiseren.

All-risk verzekering ook voor oudere auto’s?

Er wordt vaak gezegd dat het zonde van het geld is om voor een oudere auto een WA Casco autoverzekering af te sluiten. Echter, in veel gevallen is het wel verstandig dat te doen. Bijvoorbeeld als je de auto hebt gefinancierd. Als je dan zelf een ongeval veroorzaakt en je hebt grote schade, of je hebt te maken met vandalisme, dan kun je de auto gewoon laten repareren. Anders loop je het risico dat je grote herstelkosten moet betalen. En raakt je auto daarbij total loss, dan moet je een nieuwe auto kopen én tegelijk de lening afbetalen. De restwaarde van jouw auto is dan mogelijk niet voldoende om dat te regelen.

Autoverzekeringen vergelijken loont

Het is verstandig om voor een scherpe deal de premies van verzekeraars te vergelijken voordat je een autoverzekering afsluit. Immers, de dekking verschilt per stad, type en prijs van de auto, jouw eigen leeftijd en schadeverleden. Er zijn ook verschillende voorwaarden die beter bij jouw situatie kunnen passen. Ga dus autoverzekeringen vergelijken en kijk welke het beste bij jouw situatie past.

Weergaven: 6

Related Posts

error: