Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Wat is de beste camperverzekering?

Een camper schaf je natuurlijk aan om het ultieme gevoel van vrijheid te beleven. Nieuwe plekken ontdekken en je nergens zorgen over hoeven maken! Voordat je onbezorgd de weg op kunt gaan, is het belangrijk dat je voor een goede camperverzekering kiest. Het is makkelijk om te verdwalen in het aanbod verzekeringen, dus zijn wij op onderzoek gegaan naar welke camperverzekering de beste is voor jouw camper. Lees snel verder!

Goboony camperverzekering vergelijken de beste camperverzekering

Waar moet je op letten bij het kiezen van een camperverzekering? 

Laten we voorop stellen dat het verplicht is om je camper minimaal WA te verzekeren. Dus het gaat hier niet om de keuze om wel of niet je camper te laten verzekeren, maar vooral om welke verzekering je kiest, welke dekking en voorwaarden daaronder vallen en welke extra’s je belangrijk vindt. Dus waar moet je op letten bij het afsluiten van een camperverzekering? Wij helpen je op weg!

 • Bekijk welke dekking je nodig hebt:
  • WA: schade aan je eigen camper wordt niet vergoed, alleen schade die door jouw schuld aan anderen is toegebracht wordt vergoed.
  • WA Beperkt Casco (ook wel WA+ genoemd): dekt ook schade aan jouw eigen camper. Denk aan schade die is ontstaan door diefstal, brand, storm, etc.
  • WA Volledig Casco (ook wel Allrisk genoemd): aanvullend wordt bijvoorbeeld ook schade aan je camper als gevolg van een aanrijding uitgekeerd (zelfs wanneer de aanrijding is ontstaan door jouw eigen schuld!).
 • Bij veel camperverzekeringen is de inboedel van je camper, denk aan kookspullen, fietsendrager, zonnescherm, etc., tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Per verzekeraar verschilt de hoogte van dit bedrag, dus kijk vooral ook even naar de voorwaarden van je reisverzekering.
 • Ook hulp bij pech is niet bij elke camperverzekering inbegrepen. Heb je bijvoorbeeld al hulp in het buitenland van bijvoorbeeld de ANWB? Dan heb je dit ook niet perse nodig. Heb je dit niet, dan kan het wel handig zijn als je bijvoorbeeld een keertje met pech staat en vervangend vervoer of een overnachting nodig hebt.
 • Sommige camperverzekeringen werken met een zogeheten kilometergrens. Kom je boven die grens uit? Dan gaat de premie flink omhoog! Kijk hier dus vooral even goed naar als jij van plan bent flink wat kilometers met je camper te maken. Niet iedere verzekeraar hanteert zo’n grens, dus dat kan in sommige gevallen een voordeel zijn. Dit geldt overigens ook voor het maximum aantal dagen dat je aaneengesloten onderweg mag zijn. Dit varieert bij de meeste verzekeraars van 30 dagen tot ongelimiteerd.
 • Net als bij normale autoverzekeringen bepalen de schadevrije jaren die je met je camper hebt gereden hoeveel no-claim korting je krijgt op de premie. Bij sommige verzekeraars mag je de schadevrije jaren van je autoverzekering meenemen naar de camperverzekering. Indien je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, kun je het beste kijken bij welke verzekering de korting in de eerste jaren het snelst oploopt.
 • Je hebt bij een camperverzekering ook te maken met het eigen risico. Bij sommige verzekeraars is dit een vast bedrag en in andere gevallen kun je zelf bepalen hoeveel eigen risico je zou willen afdragen.
 • Besluit je tijdens de winterperiode je camper te schorsen van wegenbelasting? Check dan even bij je camperverzekering of je camper dan nog steeds gedekt is.
 • Ga je jouw camper niet alleen recreatief gebruiken, maar bijvoorbeeld ook als woon-werkverkeer? Niet iedere verzekeraar staat dit toe!
 • Heb je huisdieren en neem je die graag mee in de camper? Dan wil je natuurlijk dat deze ook goed zijn verzekerd. Kies in dat geval voor een camper- en reisverzekering die bij een aanrijding geneeskundige kosten voor je huisdier vergoed en eventueel repatriëring aanbieden.

Mag je je camper verhuren van de verzekering?

Het kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn om je camper te verhuren via een deelplatform als Goboony op momenten dat je de camper zelf niet gebruikt. Kies aanvullend voor de Goboony Dagverzekering om je camper extra goed te beschermen tijdens verhuurdagen. Met de Goboony Dagverzekering maak je dus ook geen kosten in de perioden dat je camper niet wordt verhuurd. Kijk hier voor meer informatie over je camper verzekeren voor verhuur.

Welke camperverzekering is de beste? 

Welke camperverzekering de beste is, hangt af dus van jouw situatie en wensen. Maar mocht je nog geen basisverzekering voor jouw camper hebben afgesloten, dan raden we je aan om eens bij de onderstaande partijen te informeren:

NKC 

 • 24/7 pechhulp in binnen- en buitenland
 • Een maximum no-claimkorting tot 80% na vijf schadevrije jaren
 • Inclusief standaard medeverzekering van jouw inboedel tot €3.000

Klik hier om je premie te berekenen voor een NKC Camperverzekering.

Univé

 • Je kunt kiezen uit drie varianten van de camperverzekering: WA, WA+ of Allrisk
 • Tot 80% no-claimkorting
 • 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale bij schade
 • Standaard €1.000 aan inboedel en €1.000,- aan accessoires meeverzekerd
 • De opgebouwde no-claimkorting van je auto kun je overnemen

Klik hier je premie te berekenen voor een Univé Camperverzekering.

Aveco

Klik hier je premie te berekenen voor de camperverzekering van Aveco.

Spitz verzekeringen

 • Verzekering voor zowel zakelijke als particuliere verhuurders
 • Het hele jaar door Allrisk (WA + Casco) verzekerd voor een vaste premie per kalenderjaar
 • Biedt dekking wanneer er schade aan derden is veroorzaakt of wanneer er schade is ontstaan aan jouw eigen camper
 • Hulpverlening inbegrepen

Klik hier voor meer informatie over de camperverzekering van Spitz verzekeringen.

Zoals je ziet, een hoop keuzes om te maken om tot de juiste camperverzekering te komen! Onze tip: vergelijk op premie en de voorwaarden, dan kies je de beste camperverzekering die aansluit op jouw wensen!

Meer verzekeringen in Nederland en België zie hier

Weergaven: 294

Related Posts

error: