Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Wandelen in Scheldeland

Rondje Zwerven’ door het licht glooiende landschap van Scheldeland. Deze groene regio vind je tussen de stedendriehoek Antwerpen, Brussel en Gent en is een ideale bestemming voor eindeloos wandelplezier.

Kalkense Meersen

Ook in Vlaanderen zijn ze schaars: groene stilteparadijzen waarin je urenlang kunt genieten van de weidse natuur. Misschien maakt deze zeldzaamheid een wandeling door natuurgebied Kalkense Meersen nog aantrekkelijker. Hoe dan ook, in dit waterrijke landschap daalt als vanzelf een deken van rust over je neer en waan je je mijlenver buiten de bewoonde wereld. Een mooie kennismaking met deze kleine oase is de 8 kilometer lange ‘Galloway Wandelroute’. Na een idyllisch tochtje vanuit het pittoreske Schellebelle over de machtige Schelde start de wandeling en stuit je in een prachtige omgeving op zeldzame vogels en imposante Galloways.

Beversafari

Droom je liever weg in een mysterieuze wereld vol verborgen plekjes? Ontsnap dan aan het drukke stadsleven in het 160 hectare grote Blaasveldbroek, kortweg ‘het Broek’. In dit drassige gebied heerste lange tijd de kolkende rivier de Rupel, totdat de mens ingreep en het ondoordringbare Blaasveldbroek indijkte. Tegenwoordig is het een idyllische plek met bossen, hooilanden en rietvelden. Oftewel: een heerlijke plek voor bevers. Spot je er geen tijdens je wandeling? Dan heb je misschien meer geluk als je meegaat op een heuse ‘beversafari’.

Eeuwenoude dorpen

Een populaire wandeling in Oost-Vlaanderen is de Asselkouter Wandelroute. Deze 13 kilometer lange tocht combineert natuurschoon met charmante kouterdorpjes en voert je over landelijke wegen van Munte naar Baaigem. Onderweg bijten enkele pittige hellingen flink in je kuiten en sta je geregeld stil om uit te kijken over kouterlandschappen met langgerekte akkers. Verder passeer je tientallen bunkers, zie je het middeleeuwse slot Ter Zinkt en maak je letterlijk een uitstapje naar de Vlaamse Ardennen.

Dwars door Dendermonde

Naast lieflijke dorpen en prachtige natuur telt Scheldeland drie denderende steden, waaronder Dendermonde. Deze eeuwenoude stad heeft een bewogen geschiedenis en draagt tot op de dag van vandaag de littekens uit het verleden. Zoals die van de verwoestingen uit de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de Dendermonde Stadswandelroute kom je dan ook op verschillende plekken die herinneren aan de zware gevechten. Bijvoorbeeld het bezoekerscentrum in het Stadhuis op de Grote Markt, de bronzen beeldengroep op de Vlasmarkt en de Brusselse Poort.

Weergaven: 75

Related Posts

error: