Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Waarom je (niet) moet kopen in Duitsland

Op de Caravan Salon Düsseldorf worden veel wereldpremières gepresenteerd. Een prima plek om je te oriënteren op een nieuw kampeermiddel, maar overgaan tot kopen kun je volgens de branche het beste doen in eigen land.

Kopen in Duitsland tijdens Caravan Salon?

Doe het niet, zeggen de Nederlandse deskundigen en dealers. Waarom? Hier de vijf belangrijkste redenen:

5 redenen

1. De kans op louche koopconstructies

Er zijn Duitse dealers die er verhuurconstructies op nahouden waarbij je je camper wel nieuw aanschaft, maar waarbij het op papier lijkt alsof je de camper van de dealer huurt. Pas na 2 jaar wordt de camper ingevoerd en daarmee wordt flink wat BPM bespaard. Weet dat je bij aanhouding in Nederland een groot probleem krijgt met de fiscus.

2. Geen voorrang meer bij de dealer

Klanten die bij een Duitse dealer gekocht hebben, kloppen vaak bij een Nederlandse dealer aan als er gebreken zijn. Ze verwachten dan snel geholpen te worden en begrijpen niet altijd dat een dealer zijn eigen klanten voorrang verleent.

3. Caravan uit de achtertuin

Het niveau van de dealerbedrijven in Nederland is heel hoog. In Nederland is het personeel geschoold en staan de modellen in een verwarmde showroom. In Duitsland wordt veel verkocht vanuit de achtertuin.

4. Gedoe bij garantie

Bedenk goed dat je in geval van eventuele problemen in principe eerst naar de leverende dealer terug moet, dus weer helemaal naar Duitsland.

5. Geen Bovag Garantie

In geval van tweedehands caravans geldt dat je in Nederland bij de vele Bovag-caravanbedrijven recht hebt op twaalf maanden Bovag Garantie. Bij een aankoop in Duitsland is dat niet van toepassing.

Weergaven: 63

Related Posts

error: