Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Waarom blijft mijn schotel rondjes draaien?

 

Het komt voor dat een automatische schotel niet stopt met zoeken en dus rondjes blijft draaien.

Dit kan verschillende oorzaken hebben.

 

 

We bespreken hier het belangrijke:
 

Ontbreken van gps-signaal

  1. Er zijn schotels die gebruik maken van een gps-signaal. Als dit signaal niet gevonden wordt zal de schotel ook niet kunnen zoeken. Geef de schotel even tijd om het signaal op te vangen. Dit kan enige tijd duren. Daarna zal de schotel weer goed functioneren.

Er is geen vrij zicht

  1. Sta je bijvoorbeeld achter een gebouw of bomen dan kan de schotel het satellietsignaal niet opvangen. Daardoor kan de stuurunit niet afstemmen op de gevraagde frequentie en zal de schotel blijven draaien. Zoek in dat geval naar een plek waar het zicht naar de satelliet wel vrij is.

De zoekfrequentie is niet goed ingesteld

  1. Zoals gezegd maakt de stuurunit gebruik van een zoekfrequentie. Als deze is gewijzigd of niet goed is geprogrammeerd dan kan de gevraagde satelliet niet gevonden worden. Door het programmeren van de juiste zoekfrequentie is dit probleem opgelost. Vaak kun je de stuurunit programmeren met behulp van een usb-stick of  met een smartphone of tablet via bluetooth. Kunt u dit niet zelf dan kunnen wij u daarbij helpen.

Een kapotte LMB, coaxkabel of stuurunit

  1. Het komt ook voor dat er andere onderdelen van de schotelantenne kapot zijn. Door deze te vervangen kun je uitsluiten waar het probleem zit. Mochten de eerdergenoemde oplossing niet werken, zou je een afspraak kunnen maken met ons om de problemen op te lossen.

Veel campers zijn tegenwoordig voorzien van een automatische schotel. Deze zoeken, na een druk op de knop, zelf de gewenste satelliet en na een korte tijd kunt u tv kijken. Het richten van zo’n schotel wordt geregeld vanuit een zogenaamde stuurunit/blackbox. Deze stuurt de schotel aan en als deze de gewenste zoekfrequentie ontvangt zal hij de schotel daarop uitrichten.

 

Weergaven: 88

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 6Bezoekers online. :
  • 242Bezoekers vandaag:
  • 331Bezoekers gisteren:
  • 2421Bezoekers vorige week:
  • 376061Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: