Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Tips voor het onderhoud van uw camper na de vakantie

Het zomerseizoen zit er weer op. En hoewel er in het najaar vaak nog prachtige dagen voorbij komen, wordt het straks toch echt weer tijd om uw camper winterklaar te maken.

Zo houdt u deze langer mooi en voorkomt u vervelende reparaties of vervangingen. Wij geven u graag tips hoe u dat het beste doet.

Maak de binnenkant van uw camper goed schoon

Schoonmaken zorgt voor langer plezier van uw camper. En dat geldt zeker voor de binnenkant. De camper gaat straks een hele poos op slot, dus de ventilatie is dan minimaal. Schone kussens, gordijnen en bekleding die goed kunnen luchten voorkomen muffe geurtjes. Maak ook de vloeren, wanden en ramen goed schoon. En laat als het kan de ramen open staan. Doe dan wel de horren ervoor om beestjes in de camper te voorkomen. Dan stapt u volgend seizoen een frisse ruimte in.

Reinig én bescherm de buitenkant

De buitenkant van uw camper maakt u waarschijnlijk wel vaker schoon. Maar vergeet dit niet voordat u uw camper naar de winterstalling brengt. Maak schoon met speciale schoonmaakmiddelen die de lak niet aantasten. En zet de camper na het schoonmaken in de was. Dan is hij goed beschermd.

De koelkast en de badkamer verdienen extra aandacht

In de koelkast is het vochtig en er kunnen etensresten achterblijven. En ook in de badkamer is het regelmatig nat en blijft er vuil achter. Goed schoonmaken dus! Doe dit met milde schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor de verschillende oppervlakken. Zo voorkomt u krassen en andere beschadigingen. Laat na het schoonmaken de koelkast open staan. Dat geldt ook voor alle kastjes. Zo voorkomt u vervelende geurtjes.

Controleer rondom de ramen en luiken

Controleer bij het schoonmaken de sluitingen en scharnieren van de ramen en de luiken. Is alles nog heel en in goede staat? Sluiten de rubberen randen nog goed aan? Met talkpoeder of siliconenspray houdt u het rubber soepel. En smeer de scharnieren in met vet om ze soepel te houden.

Water eruit en brandstof erin

Stilstaand water betekent bacteriën en vieze luchtjes. Zorg daarom dat al het water uit de leidingen en watertanks verdwenen is. Maak daarna alles schoon met een speciale reiniger. En vul de brandstoftank om condensvorming te voorkomen. Daarna is uw camper klaar voor de winter.

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw camper?
Bij Averesch beantwoorden we al uw vragen. Dus neem gerust contact met ons op: (0548) 51 36 70

www.avereschcampers.nl

Weergaven: 439

Related Posts

error: