Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Thetford afvaltank vervangen: welke fresh-up set?

Heb jij een inbouwtoilet in je caravan of camper? Bij goed en regelmatig onderhoud gaan deze toiletten jaren mee. Een inbouwtoilet bestaat uit twee delen: het gemonteerde toilet en de afvaltank. Toch is het soms wel fijn om je toilet weer helemaal op te frissen. Misschien heb je een tweedehands camper of caravan gekocht, heb je het toilet al jaren in gebruik of is er een onderdeel stuk. Hoe krijg je een toilet weer als nieuw? Wij leggen het je uit in dit blog.

Wat is een Thetford Fresh-up set?

Een toilet weer helemaal nieuw maken doe je met een Thetford Fresh-up set. Deze set bestaat uit een nieuwe toiletbril en een afvaltank. Afvaltanks en toiletbrillen zijn per toiletmodel verschillend en daarom is het belangrijk om te weten welk toilet je hebt, zodat je niet de verkeerde Fresh-up set bestelt. Alle nieuwe afvaltanks zijn voorzien van hengsel en wieltjes, zodat ze gemakkelijk verrijdbaar zijn naar een plek om ze schoon te maken en te legen. Heb je nog een ouder model zonder wieltjes? Geen probleem! Het nieuwe model past gewoon.

Welk type toilet je hebt, kun je herkennen aan wat uiterlijke kenmerken van het toilet. Daarnaast kun je ook eens kijken naar je oude afvaltank: de kleur en de vorm van de afvaltank is bij ieder toilet namelijk net iets anders.

Fresh-up set C200

Thetford Fresh-up set C200

De Fresh-up set C200 hoort bij de Thetford C200 serie toiletten. Een C200 toilet heeft een paar kenmerken: de pot is naar beide kanten 90° graden draaibaar, de achterkant van het toilet zit aan de caravanwand vast en de afvaltank is donkergroen met gele accenten.

Fresh-up set C2, C3, C4

Thetford Fresh-up set C2/C3/C4

Het C2, C3, C4 toilet van Thetford is met één zijkant aan de caravanwand gemonteerd. De Fresh-up set is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Thetford Fresh-up set C2/3/4 links en Thetford Fresh-up set C2/3/4 rechts. Welke uitvoering je nodig hebt, hangt af van de kant waar het toilet aan de caravanwand is gemonteerd, gezien vanaf het toilet. Zit je op het toilet en zit deze vast aan de linkerwand? Dan heb je een linker set nodig.

De afvaltank ziet er qua kleur hetzelfde uit als de afvaltank C200. De afvaltank van de C200 is alleen wat hoger en smaller dan de afvaltank van een Thetford C2/C3/C4 toilet.

Fresh-up set C400

Thetford Fresh-up set C400

De Fresh-up set C400 is geschikt voor alle C400 toiletten, waaronder ook de C402 en C403 serie. Deze heeft dezelfde bevestiging als een C2/C3/C4 toilet. Toch hoort er een andere Fresh-up set bij. De spoeling en de afvaltank zijn namelijk anders. De afvaltank van een C400 toilet is donkergrijs en heeft groene accenten. Je kunt het verschil tussen de afvaltank van een C400 en een C2,C3,C4 toilet dus goed zien.

Een ander verschil is dat je bij een Fresh-up set C400 niet hoeft te kiezen tussen een linker- of rechter uitvoering. Deze tank is er in één uitvoering en kan voor beide kanten eenvoudig omgebouwd worden. Dit doe je door het mechanisme los te draaien en een kwartslag te draaien. Daarna kun je het mechanisme opnieuw monteren. Hoe je dit doet, zie je in deze video:

Fresh-up set C500

Thetford Fresh-up set C500

Het C500 toilet is de opvolger van de C400. Het toilet is te herkennen aan de wat rondere vormen, zoals de voorkant en de bril. Daarnaast kun je de afvaltank herkennen aan de twee handvatten aan de bovenzijde. Verder is de afvaltank bijna hetzelfde als de C400 toilet: donkergrijs met groene accenten.

De afvaltank is in één uitvoering verkrijgbaar en is geschikt voor zowel een linker- als rechtermodel. Je kunt de afvaltank op dezelfde manier ombouwen als hierboven te zien is in de video van de Thetford C400 Fresh-up set.

De C500 Fresh-up set is geschikt voor de gehele C500 serie, dus ook voor de C502 of de C503.

Fresh-up set C220

Thetford Fresh-up set C220

Het C220 toilet is draaibaar en de achterkant van het toilet zit tegen de achterwand, zodat je de afvaltank vanaf de buitenkant kunt verwijderen. Een C220 toilet kun je ook makkelijk herkennen aan de afvaltank. Deze is namelijk donkergrijs met blauwe accenten. Bij dit model zit er geen verschil tussen links of rechts, dus een Fresh-up set C220 past op elk C220 toilet.

Fresh-up set C250/C260

Thetford Fresh-up set C250/C260

De C250 toilet en C260 toilet zijn vooral te herkennen aan de ronde bril. Daarnaast zijn de toiletten draaibaar en de afvaltank verwijder je vanaf de buitenkant, aangezien het toilet aan de achterkant aan de wand gemonteerd is.

De afvaltank is donkergrijs met oranje accenten. De Fresh-up set C250/C260 is verkrijgbaar in één variant en maakt geen verschil tussen links en rechts.

Tip: Kom je er niet uit? Dan staat het exacte type ook nog op een stickertje onderop de oude afvaltank.

Wil je alles nog eens rustig nakijken? In deze video vertelt Bram het verschil tussen de Fresh-up sets:

Weergaven: 105

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 2Bezoekers online. :
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 242Bezoekers gisteren:
  • 2193Bezoekers vorige week:
  • 376070Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: