Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Tellerrapport nu gratis

De aanvraag van een tellerrapport bij het RDW is sinds kort 2019 gratis. Ook de tellerstandencheck is nu zonder kosten op te vragen. Op deze manier hopen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de RDW te stimuleren dat mensen eerst een grondige tellercheck doen en dan pas tot aankoop van het voertuig overgaan.

Volgens de RDW zijn dagelijks tientallen Nederlanders het slachtoffer van tellerfraude en kost dit zo’n 160 miljoen euro per jaar. In Nederland hebben naar schatting 264 duizend personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens, dus ook campers, een teruggedraaide teller. Het gratis verstrekken van het tellerrapport is een pilot en duurt een jaar. Na afloop wordt bekeken of de maatregel effect heeft gehad.

In een tellerrapport staan alle geregistreerde tellerstanden. Alleen de garage of de particuliere verkoper kunnen dit aanvragen bij de RDW. Daarnaast kan iedereen op de website van de RDW controleren of de laatst geregistreerde tellerstand logisch is. Het is nog niet mogelijk om een tellerrapport op te vragen van een auto die in het buitenland wordt gekocht.

Meer informatie over het controleren van de tellerstand of het aanvragen van een tellerrapport is te vinden op de website van de RDW.

bron; rdw

Weergaven: 82

Related Posts

error: