Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 


Locaties zoeken doe je met:
 

Stroomverbruik van een airco

Een airconditioner is meestal een grote stroomverbruiker. Bij modellen voor campers en caravans is daar uiteraard rekening mee gehouden. Deze airco’s zijn speciaal ontwikkeld om zo weinig mogelijk stroom te verbruiken. Toch geldt: hoe groter het koelvermogen, hoe hoger het energieverbruik.

Kiest u voor een airco met een grote capaciteit, dan kan het zijn dat u deze niet kunt gebruiken op een camping die een lager ampèrage aanbiedt. Kijk niet alleen naar het continue stroomverbruik, maar zeker ook naar de opstartstroom voor de airco. De campingpaal moet deze piek aankunnen.

Voorkom onder- of overcapaciteit

Houd rekening met de grootte van uw caravan of camper bij het kiezen van een airco. Is het vermogen van de airco te klein voor uw voertuig? Dan moet de airco lang en intensief werken om te kunnen koelen. Een overcapaciteit kan leiden tot een te hoog stroomverbruik, waardoor de airco soms onbruikbaar is op bepaalde campings.

Capaciteit afstemmen op het interieur

Stem de capaciteit van de airco af op het interieur van uw camper of caravan. Neem bijvoorbeeld liever twee kleine modellen, voor en achter, dan één grote in het midden. Zo kunt u de airco’s naar wens om de beurt gebruiken. Komt u er zelf niet uit? De deskundige medewerkers van De Wit helpen u graag bij het kiezen van de juiste airco voor uw camper.

Airco tijdens het rijden

Het is tegenwoordig ook mogelijk om de airconditioning van uw camper tijdens het rijden te gebruiken. Producenten als Dometic, Truma en Waeco leveren hiervoor speciale accessoiresets met een omvormer. Die maakt, via de accu, gebruik van de laadstroom van de dynamo om de airco te laten werken op 12 volt.

Geen stroom, maar wel airconditioning?

Wilt u de airco gebruiken op een plek zonder stroom? Dan ontkomt u niet aan het gebruik van een generator. Er zijn vele verschillende soorten generatoren: inbouw of vrijstaand, op benzine, diesel of zelfs gas.

Hits: 35

Related Posts

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller