Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Schoon drinkwater in camper dankzij Alb Filter

Wil jij het water dat in je camper of caravan uit de kraan komt graag drinken, maar twijfel je of dit gezond is? Of vind je het gewoon niet zo lekker smaken?

Alb Filter van Blaufactor biedt uitkomst. Met de Pro Camper Set van het Duitse bedrijf drink je gefilterd water: schoon, veilig en lekker.

Over het algemeen is kraanwater overal in Europa veilig te drinken, maar de smaak is niet altijd even aangenaam. Chloorwater hoort in een zwembad en niet in je glas. De meeste vakantiegangers kopen dan ook water in plastic flessen. Afgezien van het geld dat je hiervoor betaalt, draag je op deze manier niet bij aan een beter milieu. De oplossing van het Duitse Blaufactor heet Alb Filter. Met de Pro Camper Set kun je het water dat in je camper of caravan uit de kraan komt veilig drinken.

Water zonder chloorsmaak? Alb Filter regelt het.

Zo werkt de Alb Filter Pro Camper Set

De Alb Filter Pro Camper Set is geschikt voor zowel los gebruik als vaste inbouw. Het is geschikt voor iedere camper of caravan en eenvoudig in gebruik. De basis van de set is de Mobil Active buitenfilter; een stuk slang met hoogwaardige Gardena-koppelingen. Daaraan vast wordt het aluminium filterhuis met de actieve koolstoffilter geklikt. Als alle ‘onbetrouwbare’ elementen, zoals de gewone waterslang en het openbare watertappunt voor het filter blijven, zorgt dit koolstoffilter ervoor dat de smaak van het water verbetert. Bijvoorbeeld door het wegfilteren van chloor, microplastic en zware metalen, zoals koper en lood. Blaufactor claimt zelfs dat bepaalde organische verbindingen – zoals resten van pesticiden, insecticiden, herbiciden, geneesmiddelen en hormonen – in het water worden verminderd. 

Koolstoffilter (buiten).

 

Nanofilter (binnen)

Weg met bacteriën!

In principe heb je door alleen al het gebruik van het buitenfilter water dat een stuk frisser je tank ingaat, waardoor het logischerwijs gezonder zal zijn om te drinken. Mits je een schone watertank hebt natuurlijk.

Het buitenfilter maakt het water al een heel stuk schoner, maar helemaal gezuiverd is het nog niet. En daar komt het nanofilter – ook wel het binnenfilter – om de hoek kijken. Dit is voorzien van holle vezel membranen die verontreiniging uit het water filteren die groter is dan 0,1 micron, oftewel een duizendste millimeter. Denk hierbij aan E-coli, legionella en andere ziekteverwekkers.

Zuiver drinkwater op de camping

Alb Filter adviseert zeker bij grotere watertanks (vanaf 120 liter) beide filters, dus zowel binnen als buiten, te gebruiken. Het koolstoffilter kan 3000 tot 5000 liter water filteren voordat het aan vervanging toe is. Dit staat gelijk aan ongeveer vier maanden onafgebroken gebruik. Voor het nanofilter is dit maximaal 7000 liter of zes maanden onafgebroken gebruik. Uiteraard is dit afhankelijk van de kwaliteit van het water dat door het filter stroomt. Hoe vervuilder dit is, des te eerder de filters verzadigd zijn.

De Mobil Active koolstoffilter kost 149,90 euro. Voor het nanofilter betaal je 179,90 euro en Pro Camper Set inclusief alle koppelingen en een klem om het filter te monteren kost 319, 90 euro. Het is niet goedkoop, maar je drinkt wél zuiver water.

Jos heeft de Alb Filter Pro Camper Set en maakte er de video boven dit artikel over.

Meer weten of bestellen?

Ben je net zo enthousiast als hij en wil je er meer over weten of de set bestellen?
Klik dan op onderstaande link..

Alb Filter® PRO CAMPER Set Trinkwasserfilter Kombination

Weergaven: 77

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 8Bezoekers online. :
  • 282Bezoekers vandaag:
  • 336Bezoekers gisteren:
  • 2565Bezoekers vorige week:
  • 377753Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reviews Camperclub Skeller

error: