Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 


Locaties zoeken doe je met:
 

Roetfiltertest bij apk vanaf juli verplicht

Op 1 juli van dit jaar wordt de nieuwe regel van kracht dat een af fabriek gemonteerd roetfilter bij de apk met een deeltjesteller moet worden getest. Tot op heden wordt alleen gekeken of het roetfilter aanwezig is, maar niet of het filter nog naar behoren werkt. De verplichting geldt voor alle diesels die standaard zijn uitgerust met een roetfilter, die dus voldoen aan de norm Euro 5 en Euro 6. Bij de kentekengegevens is bij V.6 aangegeven of de camper af fabriek met een roetfilter is uitgerust.

Grenswaarde

Als uit de test met de deeltjesteller blijkt dat de grenswaarde wordt overschreden, kan de auto niet worden goedgekeurd. Dat kan pas als het roetfilter wordt gerepareerd of vervangen. Onder voorwaarden is het echter ook mogelijk om het roetfilter te verwijderen en dit te registreren bij de RDW. Nadeel is wel dat het milieu extra wordt belast, dat een aantal milieuzones mogelijk niet meer toegankelijk is en dat de Belastingdienst de fijnstoftoeslag van 15 procent op de wegenbelasting in rekening brengt.

Hits: 39

Related Posts

Advertenties

ACT
motorhome-depot
M-sat
D_EN_B-1
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
logo-Dekker
ACT Glerum
Kattenberg
Ekowax
dicar
gddm
Boom

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

 

  • 1Bezoekers online. :
  • 13Bezoekers vandaag.:
  • 417Bezoekers gisteren:
  • 5135Bezoekers vorige week.:
  • 2486Bezoekers per maand.:
  • 1385747Totaal aantal bezoekers.:

Recente reacties

error:

De specialist in elektrische vouwfietsen

Is hoofdsponsor van Camperclub Skeller