Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Roetfiltertest bij apk vanaf juli verplicht

Op 1 juli van dit jaar wordt de nieuwe regel van kracht dat een af fabriek gemonteerd roetfilter bij de apk met een deeltjesteller moet worden getest. Tot op heden wordt alleen gekeken of het roetfilter aanwezig is, maar niet of het filter nog naar behoren werkt. De verplichting geldt voor alle diesels die standaard zijn uitgerust met een roetfilter, die dus voldoen aan de norm Euro 5 en Euro 6. Bij de kentekengegevens is bij V.6 aangegeven of de camper af fabriek met een roetfilter is uitgerust.

Grenswaarde

Als uit de test met de deeltjesteller blijkt dat de grenswaarde wordt overschreden, kan de auto niet worden goedgekeurd. Dat kan pas als het roetfilter wordt gerepareerd of vervangen. Onder voorwaarden is het echter ook mogelijk om het roetfilter te verwijderen en dit te registreren bij de RDW. Nadeel is wel dat het milieu extra wordt belast, dat een aantal milieuzones mogelijk niet meer toegankelijk is en dat de Belastingdienst de fijnstoftoeslag van 15 procent op de wegenbelasting in rekening brengt.

Weergaven: 43

Related Posts

Advertenties

ACT
E-bikes en Steps
motorhome-depot-1
ACSI
M-sat
KAMOEN-MOTORHOMES
reclame-obelink
lacros
beflexx
ACT Glerum
STEFO-E-BIKE
Kattenberg
Ekowax
Elektrische Vouwfietsen-folt
dicar
NKC

Hoe werkt Camping-Car park (NL)

Inbouwstofzuiger

 

  • 4Bezoekers online. :
  • 104Bezoekers vandaag:
  • 237Bezoekers gisteren:
  • 2451Bezoekers vorige week:
  • 373981Totaal aantal bezoekers :

Samenwerking

Wij werken samen met de volgende organisaties:

Camperreis Inspiratiegidsen

Met onze inspiratiegidsen over Marokko en Griekenland bieden we je een uniek concept. Deze gidsen zijn beschikbaar in boek- en/of pdf formaat en bevatten een digitale navigatiekaart en bijbehorende video’s.

Kies jouw favoriete bestemming en ontdek alles wat Marokko of Griekenland te bieden heeft met onze inspiratiegidsen!

Reclame

lacros-300x300-3
lacros
lacros
lacros-300x300-4
lacros-300x300-5

Reclame

error: