Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Rijbewijzen langer geldig

Alle rijbewijzen die verlopen of zijn verlopen in de periode 1 februari en tot en met 30 november 2020, blijven tot negen maanden na de verloopdatum geldig.

Dat meldt het CBR op de website. Eerder al gold een verlenging van zeven maanden voor rijbewijzen die zouden gaan verlopen in de periode van 1 februari tot en met 31 augustus van dit jaar. Omdat sommige mensen als gevolg van de coronamaatregelen nog steeds niet kunnen voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs, heeft Nederland de Europese Commissie gevraagd om de geldigheid van de rijbewijzen opnieuw te verlengen. Dit verzoek is gehonoreerd. De periode van negen maanden geldt vanaf de datum dat het rijbewijs verloopt en komt niet boven op de eerdere verlenging.

De verlenging geldt in de hele Europese Unie, plus het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, voor alle rijbewijzen, ook als er sprake is van een beperkte geldigheid vanwege een medische aandoening. Deze mensen wordt wel gevraagd zelf goed na te denken of het verstandig is om achter het stuur plaats te nemen.

Rijbewijs 75-plussers

De maatregel staat los van de tijdelijke verlenging van het rijbewijs voor 75-plussers, die sinds 1 december 2019 van kracht is. Die houdt in dat 75-plussers die tijdig een verlenging hebben aangevraagd, inclusief de bijbehorende medische keuring, een jaar met het verlopen rijbewijs mogen blijven rijden. Belangrijke beperking van deze regeling is dat hij alleen geldig is voor het B-rijbewijs en uitsluitend in Nederland.

Bestuurders van 75 jaar of ouder die een tijdelijke verlenging van het rijbewijs hebben, kunnen door dit Europese besluit nu ook in de EU rijden, op voorwaarde dat hun rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020 verlopen is of verloopt.

Weergaven: 26

Related Posts

error: