Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Met de camper naar Slowakije

Slowakije staat voor ongerepte natuurgebieden, comfortabele toeristische centra, een rijk cultureel leven en gastvrije bewoners. Het is een modern land, dat ook zijn geschiedenis laat zien. Met de camper ga je hier een mooi avontuur tegemoet.

Overnachten

Overnachten in Slowakije kan op speciaal daarvoor ingerichte en aangewezen parkeerplaatsen en op campings. Kijk voor de camperlocaties op Campercontact

Vrij kamperen is verboden.

Algemene Informatie

Betaalmiddel Euro
Landnummer +421
Alarmnummers 112
Nederlandse Ambassade A: Fraňa Kráľa 97, 811 05 Bratislava

T: +421 2/526 250 81 (24/7 bereikbaar)
E: btl@minbuza.nl 

Verkeersbureau Kijk voor meer toeristische informatie op Slovakia Travel
Pechhulp Bel de alarmcentrale van je camperverzekering voor pechhulp. Zet vooraf het telefoonnummer in je telefoon en houdt deze altijd in de buurt.

Verplicht meenemen

Een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos zijn verplicht in Slowakije.

Voor andere benodigde documenten, kijk op de website van de rijksoverheid en neem contact op met de ambassade voor de meest recente informatie.

Wegen en verkeer

Tol

Een tolvignet verplicht voor alle auto en snelwegen in Slowakije. Ook voor zwaardere campers in de voertuigcategorie M1 en N1 volstaat dit vignet.

Brandstof

Diesel en benzine zijn overal goed verkrijgbaar, LPG stations zijn er in redelijk aantal..

Rijden in winterse omstandigheden

​Winterbanden zijn van 15 november tot 1 april verplicht. Deze periode kan worden vervroegd en/of verlengd als de weersomstandigheden dat vereisen. Minimale profieldiepte voor winterbanden is 4 mm. Tussen 15 november en 1 april moet je te allen tijde sneeuwkettingen bij je hebben in de auto.

Maximumsnelheden

De maximum campersnelheden in Slowakije:

  • Buiten bebouwde kom ≤ 3,5 ton: 90 km/u
  • Buiten bebouwde kom > 3,5 ton: 90 km/u
  • Snelweg ≤ 3,5 ton: 130 km/u
  • Snelweg > 3,5 ton: 80 km/u

Verlichting

Het voeren van dimlicht, dag rijlicht (ook led) is overdag verplicht.

Voorrang

In Slowakije heeft verkeer van rechts voorrang, behalve op de hoofdwegen. Als voorrang niet wordt aangegeven door verkeersborden, heeft ook op rotondes verkeer dat van rechts komt voorrang.

Flitswaarschuwing

Je riskeert een verkeersboete wanneer je navigatieapparatuur in het midden van de voorruit geplakt hebt dit vermindert het blikveld van de bestuurder.

Alcohol

Er geldt in Slowakije een absoluut alcoholverbod in het verkeer.

Huisdier mee op reis

In de Europese Unie zijn veel uitzonderingen voor dieren jonger dan drie maanden. In Slowakije hoeven puppy’s niet ingeënt te zijn tegen hondsdolheid, op voorwaarde dat het moederdier aanwezig is, of er een verklaring is dat zowel het jonge dier als de moeder niet in contact zijn geweest met mogelijk besmette dieren.

Neem voordat je op pad gaat met je huisdier kennis van alle regels die gelden in de landen waar je naartoe gaat. Lees hierover meer op ‘Huisdier mee in de camper’.

Overige (camper)reistips

Ga vóór de reis na waar vulstations zijn of waar gasflessen te koop zijn.

Checklist

Klaar om te gaan, maar bang dat je iets bent vergeten? Neem dan onze ‘Checklist reizen met een camper’ door en ga goed voorbereid op reis.

Weergaven: 62

error: