Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Met de camper naar Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg, een van de kleinste landen van Europa, is geliefd om zijn afwisselende landschap, fraaie kastelen en zijn mooie hoofdstad. Met de camper kom je snel en comfortabel langs de mooiste plekken.

Overnachten
  • Overnachten in Luxemburg kan op campings en op speciaal voor campers ingerichte en aangewezen parkeerplaatsen. Kijk voor de camperlocaties op Campercontact.
  • Vrij kamperen is verboden.

Algemene Informatie

Betaalmiddel Euro
Landnummer +352
Alarmnummers 112
Nederlandse ambassade A: 6, rue Sainte-Zithe , 2763 Luxemburg
T: +352 22 75 70 (24/7 bereikbaar)
E: lux@minbuza.nl
Verkeersbureau Kijk voor meer toeristische informatie op Visit Luxembourg
Pechhulp Bel de alarmcentrale van je camperverzekering voor pechhulp. Zet vooraf het telefoonnummer in je telefoon en houdt deze altijd in de buurt.

Verplicht meenemen

Een gevarendriehoek en veiligheidshesje zijn verplicht in Luxemburg. Bij voertuigen met een toegestane massa van meer dan 3500 KG dan moeten er ook een brandblusser en verbanddoos aanwezig zijn.

Voor andere benodigde documenten, kijk op de website van de rijksoverheid en neem contact op met de ambassade voor de meest recente informatie.

Wegen en verkeer 

Brandstof

Diesel en benzine zijn goed te verkrijgen, LPG beperkt.

Rijden in winterse omstandigheden

Winterbanden zijn verplicht. Sneeuwkettingen mogen gebruikt worden bij sneeuw of ijzel.

Maximumsnelheden

De maximumsnelheden voor een camper in Luxemburg:

  • Buiten bebouwde kom ≤ 3,5 ton: 90 km/u
  • Buiten bebouwde kom > 3,5 ton: 75 km/u
  • Snelweg ≤ 3,5 ton: 130 km/u
  • Snelweg > 3,5 ton: 90 km/u

Huisdier mee op reis

  • In de Europese Unie zijn veel uitzonderingen voor dieren jonger dan drie maanden. In Luxemburg hoeven puppy’s niet ingeënt te zijn tegen hondsdolheid, op voorwaarde dat het moederdier aanwezig is, of er een verklaring is dat zowel het jonge dier als de moeder niet in contact zijn geweest met mogelijk besmette dieren.
  • Voordat je zomaar op pad gaat met je huisdier, moet je wel kennisnemen van alle regels die gelden in de landen waar je naartoe gaat. Lees hierover meer op ‘Huisdier mee in de camper’.

Overige (camper)reistips

  • Ga vóór de reis na waar vulstations zijn of waar gasflessen te koop zijn.

Checklist

Klaar om te gaan, maar bang dat je iets bent vergeten? Neem dan onze ‘Checklist reizen met een camper’ door en ga goed voorbereid op reis.

Weergaven: 78

error: