Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Op campervakantie in Nederland

Drenthe en Overijssel op hun best

Hier begin je aan de rondreis door Groningen en Friesland en Drenthe. Breng eerst een bezoek aan het bekende circuit, maar sla vooral het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork niet over. Na één of twee dagen in deze rustige omgeving vervolg je je weg richting Emmen. Ben je met het hele gezin? Dan is Wildlands een leuk dagje uit! Deze dierentuin neemt je mee op wereldexpeditie en door de indeling van het park kan je je hier gemakkelijk één of twee dagen vermaken. Rijd door met de camper richting Meppel, een historisch stadje aan de grens van Drenthe en Overijssel, voordat je Giethoorn bereikt. Het ‘Venetië van het Noorden’ leent zich uitstekend voor een meerdaags verblijf. Vaar met een boot of sloep door het dorp, wandel of fiets door het Nationale Park Weerribben-Wieden of kom tot rust op een van de vele campingplaatsen in de omgeving.

Elf steden per camper

Per huurcamper zet je koers naar Friesland. Indien je krap in je tijd zit om alle ‘elf steden’ te bezoeken, raden wij je in ieder geval een bezoek aan Sneek, Leeuwarden, Harlingen en Dokkum aan. Sneek, oftewel Snits op zijn Fries, is een echte waterstad. Huur zelf een (zeil)boot, ga waterskiën of wakeborden of verken op je gemak het centrum van deze gezellige stad. Harlingen, eveneens een prachtige stad aan het water, staat bekend om de vuurtoren en het heerlijke strand. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, heeft een prachtig historisch centrum. Ga uitgebreid shoppen, bewonder een van de vele culturele bouwwerken en eindig met een heerlijk diner in een van de sfeervolle restaurants. Dokkum is een voormalige handelsstad en kent een rijke historie. Hier vind je maar liefst 140 rijksmonumenten! Kijk hier voor mooie campings aan water.

Rust, natuur en meer…

Tijd voor natuur, rust en ontspanning bij Nationaal Park Lauwersmeer. Dit park is uitgestrekt en zeer geschikt voor het maken van een stevige wandel- of fietstocht. Vooral vogelaars komen hier aan hun trekken, want het nationale park is een waar vogelparadijs. De laatste stop voordat je de camper weer inlevert in Gieten, is de stad Groningen. Deze stad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je campervakantie in Nederland.

Steden en kusten van Noord- en Zuid-Holland

Vlakbij Utrecht en Amsterdam ligt het charmante dorpje Loenen aan de Vecht, een van onze verhuurlocaties, waar je je huurcamper kan ophalen. Binnen 15 minuten ben je in Amsterdam en op nog geen 10 minuten afstand liggen de Loosdrechtse Plassen. Dit watergebied is zeer geschikt voor allerlei watersporten als zeilen, kanoën en duiken. Een dagje naar de compacte en gezellig stad Utrecht mag uiteraard ook niet ontbreken. Net als een bezoek aan het beroemde Kasteel De Haar met haar prachtige omliggende tuinen. De volgende stop van je rondreis met de camper is Leiden. Neem vooral de binnendoor route vanuit Loenen aan de Vecht en geniet onderweg van de verschillende dorpjes. Leiden is meer dan alleen een studentenstad en biedt een absolute veelzijdigheid. Ga shoppen in de binnenstad, bezoek een van de musea of ontdek de prachtige Hortus Botanicus Leiden (botanische tuinen). Wil je juist weg van de steden?

De kust ligt aan je voeten

Per camper zet je de reis voort richting de Zuid-Hollandse kust. Hier vind je bekende badplaatsen als Scheveningen en Noordwijk aan Zee, maar ook andere badplaatsen zijn de moeite waard. Zo kan je je camper neerzetten op een van de kleinere campings bij de duinen van Katwijk aan Zee. Kom tot rust en verblijf hier een paar dagen voordat je doorrijdt naar de Noord-Hollandse kust. Passeer plaatsen als Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, voordat je bij het rustigere Wijk aan Zee terechtkomt. Of rijd iets verder door met de camper naar Bergen aan Zee. Een ideaal uitgangspunt indien je een bezoek wilt brengen aan de kazenstad Alkmaar. De volgende stop is de toeristische plaats Volendam. Hoewel deze stad een absolute must-visit is, raden wij je aan om de met de camper te verblijven op een van de rustigere (boerderij)campings in de buurt van Edam. Via de wereldstad Amsterdam bereik je tenslotte met de camper het eindpunt Loenen aan de Vecht, waar je de camper weer inlevert.

Tips voor je campervakantie in Nederland

Wildkamperen is in Nederland verboden, maar er zijn genoeg kleinere en rustige campings te vinden. Zo heeft Staatsbosbeheer een alternatief bedacht, namelijk paalkamperen. Hier vind je geen buren, elektrische voorzieningen of toiletten, maar wel veel frisse lucht, prachtige natuur en rust.
Heb je langer de tijd voor een campervakantie in Nederland? Maak dan met de ferry de overtocht vanuit Harlingen naar Terschelling en ervaar een paar dagen het ultieme eilandgevoel. De camper mag mee aan boord, maar reserveer tijdig!
Op aanvraag is het mogelijk bij Rico Rental om je hond mee te nemen tijdens de camperreis. Hier wordt een toeslag van €150,- voor berekend.
Rico Rental is een Nederlandse verhuurder die al meer dan 25 jaar campers en caravans verhuurt. Er is een groot aanbod aan verschillende campertypes, of je nu met een gezin van vijf personen rondreist of met zijn tweeën, er is altijd wel een geschikte camper.

 

Weergaven: 33

Related Posts

error: