Deze website maakt gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren, het webverkeer te analyseren en voor persoonlijke advertentiedoeleinden. 

    

Oostenrijk: Controle van doorgaand verkeer op lokale wegen

In de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Salzburg heeft de overheid maatregelen genomen om het doorgaande verkeer tijdens de vakantieperiode van de lokale wegen te weren.

Deze maatregelen zijn ingesteld, omdat tijdens drukke dagen de wegen door dorpen langs de snelwegen verstopt raken met vakantiegangers die de file willen ontwijken of geen tol willen betalen.

Maatregelen in de deelstaat Tirol

Voor het verkeer richting Italië of Duitsland is het in het weekend tot 14 september verboden gebruik te maken van de lokale wegen rond Kufstein, Innsbruck en Reutte. Dat betekent dat je de A12/A13 tussen Kufstein, Innsbruck en de Brennerpas niet mag verlaten.
Het verbod geldt in het weekend van zaterdag 07.00 tot zondag 19.00 uur. En vanwege de feestdag Maria Hemelvaart (15 augustus) is er in Tirol buiten het weekend ook een verbod ingesteld van woensdag 14 augustus 07.00 uur tot zaterdag 17 augustus 07.00 uur.
De afritten van de snelwegen (Inntal- en Brennerautobahn) blijven wel open maar het verkeer dat geen lokale bestemming heeft wordt door de politie weer terug de snelweg opgestuurd. Ook bij Reutte moet het doorgaand verkeer op de Bundesstrassen blijven.

Maatregelen in de deelstaat Salzburg

Doorgaand vakantieverkeer mag de snelweg A10 in het Salzburgerland niet verlaten. Dat geldt voor het deel net na Salzburg vanaf Puch (afrit 11) tot St. Michael im Lungau (bij afrit 104) net na de Tauerntunnel. Dat is op zaterdag en zondag tussen 06.00 en 20.00 uur, tot half augustus.

bron; anwb

Weergaven: 6026

Related Posts

error: